Üniversite öğrencileri bir günlüğüne işçi oldu

FMV Işık Üniversitesi öğrencileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kampüsteki mutfak çalışanı, garson, temizlik ve güvenlik görevlilerinin yerine geçti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2015 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite öğrencileri bir günlüğüne işçi oldu

FMV Işık Üniversitesi öğrencileri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kurumlarında hizmet veren personelin yerine geçerek, güvenlik görevlisi, mutfak çalışanı, garson ve temizlik görevlisi olarak hizmet verdi.

Üniversitenin Şile kampüsündeki öğrenciler, bir günlüğüne çalışanların yerine geçip temizlik ve yemek yaparak okul personelini ağırladı.

Üniversitenin sosyal merkezinde düzenlenen etkinlikle çalışanların kampüste hayatı olumlu etkiledikleri ve değerli olduklarını hissetmeleri amaçlanırken, öğrencilerin de hayatı, çalışan personelin gözünden görmesi ve empati yeteneklerini geliştirebilmeleri hedeflendi.

Işık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ergül Akçakaya, tüm etkinlikleri öğrencilerle gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Biz de sizin yanınızda yer alıyoruz" dedi.

Etkinliğe katılan Eskişehir Bağımsız Milletvekili Süheyl Batum da öğrencilerin önemli bir işe imza attığını söyledi. Üniversitelerin, fabrikalar gibi ülkelerin en önemli kurumları olduğunu ifade eden Batum, insanlara, ülkeye ve topluma ışık saçan üniversitelerin, yan yana kardeşlik ve barış içerisinde yaşayabilmenin temelini oluşturduğunu anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber