Son 10 yılda 18 bin Emniyet'çi kuruma dava açtı!

Haber Giriş : 13 Ağustos 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İzmir Milletvekili Enver Öktem'in, çalıştığı kurum ile davalık olan Emniyet mensuplarına ilişkin soru önergesine, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu yanıt verdi

Aksu, Öktem'in son 10 yılda Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhine sadece kendi personelinin açmış olduğu idari davaların sayısı ve bunların nasıl sonuçlandığına ilişkin önergesine verdiği yanıtta, belirtilen dönemde Genel Müdürlük aleyhine 18 bin 374 dava açıldığını açıkladı.

Aksu'nun verdiği yanıta göre açılan davalardan 6 bin 158'i Genel Müdürlük aleyhine sonuçlandı. Böylece Emniyet Genel Müdürlüğü'nün personeliyle ilgili dava konusu olan kararlarının yüzde 33.5'inin "hukuka aykırı" olduğu mahkeme kararıyla tescillendi. Emniyet lehine sonuçlanan dava sayısı ise 9 bin 529 oldu. Aksu, 2002 yılından sonra, dava konusu yapılan ve idare aleyhine sonuçlanan atama ve yer değiştirme işlemlerinin azalma eğilimine girdiğini savundu. Ancak son dönemde basına da yansıyan Emniyet mensuplarının çalışma koşullarına ve uygulamalara yönelik tepkileri Aksu'nun iddiasının aksine, Emniyet mensuplarının çalıştıkları kuruma yönelik memnuniyetsizliklerinin giderek arttığının göstergesi niteliğinde.

Son olarak geçtiğimiz aylarda İstanbul'da görev yapan bir Çevik Kuvvet polisi, "Bana hiçbir ücret ödemeden fazla mesai yaptırıyorlar" diyerek, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü İnsan Hakları Kurulu'na şikâyet etti. Polis, haftada 20 saat fazla çalıştırıldığını belirterek "Üç yıllık fazla mesai ücretim faiziyle ödensin. Haftada 40 saatten fazla görev yaptırılmasın" talebinde bulundu. nsan Hakları Kurulu da, tüm polisleri ilgilendirecek bir sonuca vardı: "Bu polise fazla çalışmanın karşılığının ödenmesi için gerekli düzenleme yapılmalıdır..."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber