AFKEN projesine BM'den ödül

AFAD'ın "Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi" projesi, BM'nin "Kamu Hizmeti Ödülleri"nde, "Kamu Hizmeti Sunumunun Geliştirilmesi" kategorisinde ödüle değer bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2015 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AFKEN projesine BM'den ödül

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığının (AFAD) "Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi" (AFKEN) projesi, Birleşmiş Milletler'in (BM) kamu hizmetlerinde yeniliği teşvik etmek amacıyla verdiği ödüle layık görüldü.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, BM üyesi ülkelerin kamu hizmeti sunan kurumlarına açık olan ve dört kategoride düzenlenen "Kamu Hizmeti Ödülleri"nde bu yıl, Türkiye ve Azerbaycan'ın projeleri ödülü paylaştı.

AFAD'ın "AFKEN" projesi ve Azerbaycan'ın "ASAN Hizmet" projesi, Batı Asya bölgesinde "Kamu Hizmeti Sunumunun Geliştirilmesi" kategorisinde, "BM Kamu Hizmetleri" ödülüne layık görüldüler.

BM Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesine (UNDESA) bağlı Kamu İdaresi ve Kalkınma Yönetimi Bölümü (DPADM) tarafından verilen ödül, alanının en itibarlı ödülü olarak kabul ediliyor.

Ödüle layık görülen "Afet Geçici Kent Yönetim Sistemi" projesiyle, barınma merkezlerindeki tüm idari iş ve işlemler, merkezi sistemle takip ediliyor.

Proje, olası afetlerin ardından afetzedelerin barındırılmaları için kurulacak "konteynerkent" ve "çadırkent" gibi geçici barınma merkezlerine yönelik tüm çalışmaların AFAD merkezinden, "Coğrafi Bilgi Sistemi" altyapısı üzerinde yönetilmesini ve izlenmesini sağlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber