'1+8+4 imam hatip ortaokullarının kapatılması demek'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli: -"Maalesef bir siyasi partimizin genel başkanı, 1+8+4 şeklinde eğitim sistemi getireceklerini anlatıyor. Bu ne demek? 1+8+4, bir defa imam hatip ortaokullarının tamamen kapatılması demek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'1+8+4 imam hatip ortaokullarının kapatılması demek'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Maalesef bir siyasi partimizin genel başkanı, 1+8+4 şeklinde eğitim sistemi getireceklerini anlatıyor. Bu ne demek? 1+8+4, bir defa imam hatip orta okullarının tamamen kapatılması demek" dedi.

Bakan Canikli, Yağlıdere Anadolu İmam Hatip Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu'nun açılışında yaptığı konuşmada, bu yatırımların gençlerin ve Türkiye'nin geleceği için yapıldığını söyledi.

Giresun İmam Hatip Lisesi'nden 1978'de mezun olduğunu belirten Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bürokraside görev alan birçok kişinin imam hatip okullarını bitirdiğini ve ülkeye hizmet için çalıştığını dile getirdi.

Canikli, imam hatiplilerden ülkeye zarar gelmediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 15 yıl boyunca imam hatip okulları mezun vermedi. Çok az sayıda mezun verdi ve mezun olanlar da bu katsayı engeli nedeniyle üniversiteye giremediler. Yani düşünün, üniversite sınavında birinci olan ve bütün soruları tam yapan bir imam hatip mezunu istediği üniversiteye giremiyordu. Daha doğrusu birkaç fakülteye kayıt yaptırabiliyordu. Hamdolsun 4+4+4 olarak bilinen ve bizim siyasi tarihimizin gurur tablolarından biri olarak kabul ettiğimiz o düzenlemeyle tekrar imam hatip okullarının önü açıldı."

-"Bu millet imam hatip okullarının kapatılmasına müsaade etmez"

Son günlerde birilerinin tekrar imam hatip okullarının kapatılmasına yönelik birtakım düşüncelerini kamuoyuyla paylaştığını ifade eden Canikli, milletin bu duruma izin vermeyeceğini söyledi.

Bakan Canikli, "Maalesef bir siyasi partimizin genel başkanı, 1+8+4 şeklinde eğitim sistemi getireceklerini anlatıyor. Bu ne demek? 1+8+4, bir defa imam hatip ortaokullarının tamamen kapatılması demek. İmam hatip liselerinin de kapatılması demek. Çünkü '1+ dediğiniz anda 8 normal hale geliyor ve ilköğretim ile ortaokul birleşiyor ve diğer bütün okullar kapatılıyor. Yağlıdere'de imam hatip öğrencilerimizin huzurunda söylüyorum, hiç bunu aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Buna gücünüz yetmez. Bir daha bu millet imam hatip okullarının kapatılmasına müsaade etmez" ifadesini kullandı.

Amerika'da çok sayıda Yağlıdereli gurbetçinin yaşadığını belirten Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı bu vatandaşların memleketlerine direkt gelebileceğini de kaydetti.

Konuşmanın ardından Canikli ve beraberindeki heyet, açılış kurdelesini kesti.

Canikli, cuma namazını Yağlıdere Merkez Camisi'nde kıldıktan sonra esnafı ve ilçe belediyesini ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber