Boynukara: Çözüm süreci milli olduğu için sabotajlar etkili olamıyor

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, HDP'nin sert söylemlerine dikkat etmeye gerek olmadığını söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Boynukara: Çözüm süreci milli olduğu için sabotajlar etkili olamıyor

Boynukara TVNet'e yaptığı açıklamada HDP'nin sert söylemlerini ele aldı. Boynukara şöyle konuştu:

"Çözüm sürecinde Ak Parti üstüne düşen tüm sorumlulukları yaptı. Örneğin tüm kanuni düzenlemeleri çıkardı. HDP ise şuan gergin bir atmosfer oluşturup siyaset devşirmeye çalışıyor. Bu tür katı hiyerarşik yapılar bunu yapar. Bunu dikkate almaya gerek yok

Çözüm süreciyle gelecek olan huzur atmosferi şuan herkesi motive ediyor. Köylerdeki halk bu sürecin devam etmesini istiyor. Şikayetler genelde uygulamayla ilgili. Kanunen bir sorun yok. 7 Haziran'dan sonraki 2. yarıda nitelikli bir demokratik hamleyle bunlar da hayata geçecektir. Uygulama süreçleri seçim sonrasında daha iyi kontrol edilecektir."

İSPANYA VE İRLANDA SÜREÇLERİ TÜRKİYE İLE AYNI DEĞİL

Adnan Boynukara İspanya'nın yaşadığı sürecin ekonomik, İrlanda'nın ise dini bir ayrışma içerdiğini belirtti. Boynukara "İspanya, İrlanda süreci Türkiye'den farklı. Dini ve ekonomik ayrışma var zira. Bu meseleyi bize hediye edenler 1. dünya savaşı galipleri... Bu nedenle sorunları bu galiplerle konuşamayız. Kendi vatandaşlarımızla konuşmalıyız. Bu nedenle çözüm projesi herhangi bir dış etkiye kapalı milli bir projedir. Bu süreçte de dünyadaki tüm süreçleri inceledik. Yaralanabildiklerimizden yararlanıyoruz. Ancak birini aynen kopyalamak doğru olmaz. Türkiye yeni bir yol denedi, bu yol başarılı." dedi.

Silahı yeni bir vesayet süreci olarak göstermek isteyenlelerin olduğuna dikkat çeken Boynukara "Bu işin doğasında var ama bu da sona erecek. 6-7 Ekim gibi süreçler tehdit edici süreçlerdir. Tedirgin olabiliriz ama denenen her sabotaj başarısız oldu. Çözüm süreci milli olduğu için başarıya ulaşamadı. Eğer bu proje milli proje olmasaydı başarıya ulaşırlardı. Bu süreç 6-7 kez sabote edildi ama başarılı olamadı." dedi.

HDP, PARALEL YAPIYLA İŞ TUTMADAN ÖCE GEÇMİŞE BAKMALI

Adnan Boynukara bir soru üzerine, paralel yapının HDP'ye yanaşmasına da değindi. Paralel yapıdan ziyade HDP'ye seslenen Boynukara "HDP, paralel yapının eski yayınlarına bakmalı. Çok değil, 2014, 2013, 2012'ye bakmalı. O yapı, çözüm sürecinin tüm aktörlerini dinledi. Örneğin beni terör örgütü üyesi olmaktan dolayı dinliyorlar ama dinledikleri sadece çözüm sürecinin tapeleri... Şimdi bu atmosferde, HDP'nin illegal bir oluşumla işbirliği içinde olmasının sorusunu kendilerine bırakıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber