Kılıçdaroğlu: İşçi güvenle yer altına inecek

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Madenler zaten anayasaya göre devletin. Çalıştıracaksa eskiden Türkiye Kömür İşletmeleri nasıl çalıştırıyorsa aynı şekilde çalıştıracağım. İşçi güvenle yer altına inecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: İşçi güvenle yer altına inecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, 8 Haziran'da yaşanacak bir Türkiye için hazır olduğunu söyledi.

CHP'nin derdinin Türkiye'nin vatandaşı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, hakça bölüşüm olduğunda, refah tabana yayıldığında derdin de çözüleceğini ifade etti.

Taşeron işçinin de insan olduğunu, haklarının bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Taşeron işçiliği kaldıracağız, kadro vereceğiz. İşçi yine orada adam gibi çalışacak diyoruz. Bunun kaynağı sıfır, zaten sen parayı taşerona veriyorsun. Ben diyorum, devlet doğrudan işçiye verecek. Devletin karı var, taşerona ödenen yüzde 18 KDV var çünkü" ifadelerini kullandı.

Soma'da madendeki taşeron sistemini kaldıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Madenler zaten anayasaya göre devletin. Çalıştıracaksa eskiden Türkiye Kömür İşletmeleri nasıl çalıştırıyorsa aynı şekilde çalıştıracağım. İşçi güvenle yer altına inecek. Onun da can güvenliği olacak. Meraklanma Soma, senin sorununu çözmek, madenleri yeniden açmak, güvenle çalışacağın koşulları yaratmak benim boynumun borcudur. Bunu yapacağım."

Petrolün yurt dışından geldiğini kendisinin de bildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse zarar etmiyor. Kardeşim sen elmasta, yakutta, pırlantada vergiyi sıfırladın da ben de mazotta vergiyi sıfırlıyorum. Aramızda bu kadar fark var. Sen birilerini düşünüyorsun ben çiftçiyi, tarlada çalışanı, üreten insanı düşünüyorum. Aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. Sen bir yerdesin, ben bir yerdeyim, halkın yanındayım" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber