Kolonya ile gelen risklere dikkat

Hemen hemen hepimizin evinde bulunan kolonyalar, hiç ummadığınız sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, özellikle ucuza ve açıkta satılan kolonyalardan uzak durulmasını öneriyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Mayıs 2015 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kolonya ile gelen risklere dikkat

Türk toplumunda misafirliğe gittiğinizde ev sahibi tarafından ikram edilen ilk şeylerden biri de kolonyadır. Ancak uzmanlar, kalitesiz üretilen ve içinde insan sağlığına oldukça zararlı kimyasallar içeren kolonyalara karşı vatandaşları uyarıyor. Çünkü, zehirli kimyasallardan arındırılmamış alkolden üretilen kolonya, başta beyin olmak üzere ciğerler ve deri üzerinde ciddi soruna yol açıyor.

Kolonyada ucuzuna kaçmayın

Uzmanlar özellikle ucuza satılan ve hiçbir denetimden geçmeden merdiven altı üretim ile piyasaya sürülen kolonyaların satın alınmaması gerektiğini belirtiyor. Çünkü kaliteli kolonyalarda 'etanol' denilen etil alkol kullanılırken, ucuz olanlarında 'Metanol' dediğimiz metil alkol kullanılıyor. Metil alkol, içinde zehirli kimyasallar taşıyan, tamamen rafine edilmemiş bir alkol. Bu tehlikeli maddeyle özellikle de ucuz kolonyalarda karşılaşıyoruz. Bu durum ise en çok limon kolonyasında karşımıza çıkıyor.

Metil alkol ile gelen tehlike

Ucuz olsun diye kullandığınız kolonyaların yanlış tercihi başta beyin olmak üzere ciğerler ve deri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Serinlemek ve temizlik amacıyla kullanmış olduğumuz kolonyaların içinde bulunan maddeler vücudumuza solunum ve cilt yoluyla girmektedir. Metil alkolden yapılan kolonyalar beyin, ciğerler ve cilt üzerinde hasara yol açmaktadır. Kolonyanın yol açmış olduğu sorunlar geri dönüşü olmayan problemler doğurabilir. Metanol alkolden yapılan bir kolonyayı burnunuza çektiğinizde yüz binlerce hücrenizi öldürür. Hem kendinizin, hem de çocuklarınızın bu kolonyayı kullandığını düşündüğünüzde zarar çok büyüktür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber