TİGEM Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 2/9/2005 tarihli ve 25924 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (d) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin, birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (g) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

"Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinde, (b) bendinin (1) numaralı alt bendinde ve (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan kadrolara sınavsız atama yapılır. Ancak bu kadrolara yapılacak atamalarda aşağıdaki şartlar aranır."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin (1) numaralı alt bendinde, (b) bendinin (1) numaralı alt bendinde ve (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan unvanlar hariç olmak üzere personelin yükselme mahiyetindeki atamalarının yapılabilmesi amacıyla, bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (d), (e), (f) bentlerindeki ders konularından en az otuz (30) ve (h) bendinde yer alan ders konularından en az kırkbeş (45) saat olmak üzere toplam en az yetmişbeş (75) saat olarak düzenlenecek görevde yükselme eğitim programına katılmaları gerekir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme eğitimine alınacakların sayısı, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katını geçemez. Üç katından az istekli bulunması halinde durumu uygun olan bütün personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro sayısının üç katından fazla personelin başvurması halinde, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır."

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Tarım İşletmeleri Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber