15 Ağustos 2006'nın önemli gündem başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 10.45'te Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü, saat 11.45'te Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Henderson'u, saat 12.00'de Senagal'in Ankara Büyükelçisi Babacar Carlos Mbaye'yi, saat 14.30'da Norveç Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Cecilie Landsverk'i, saat 16.00'da Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Ferit Şahenk ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, saat 10.30'da, memur sendikalarıyla 2006 yılı toplu görüşme toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Aksaray ve Nevşehir'de ziyaretlerde bulunacak.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 13.15'te Diyarbakır Telekomünikasyon Bölge Müdürlüğü hizmet binasının açılışını yapacak.

- İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Diyarbakır Telekomünikasyon Bölge Müdürlüğü hizmet binasının açılışına, Eğil feribotunun hizmete sunulması törenine katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 12.00'de Sudan Tarım Bakanı Mohammed Elamin Kabbashi Eisa'ı karşılayacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran Petrol Bakanı Kazem Vaziri Hamaneh ile görüşecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 10.00'da Kırşehir'de temaslarda bulunacak.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Lübnan Büyükelçisi George Siam'ı ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, saat 09.30'da Toplu Sözleşme Takip Çadırı önünde basın açıklaması yapacak.

- Memur Sendikaları Konfederasyonu tarafından saat 09.30'da toplu görüşme standı açılacak.

- Hükümetle başlayacak olan toplu sözleşme görüşmelerine katılacak KESK heyeti, saat 09.30'da kitlesel basın açıklamasıyla uğurlanacak.

- Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar ile Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu arasında toplu iş sözleşmesi imzalanacak.

- İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi tarafından saat 12.30'da basın açıklaması yapılacak.

- Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Hüseyin Uzun, saat 15.00'te Filistin ve Lübnan'daki savaş mağdurları için toplanan yardımlarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

- Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, saat 12.45'te iki hafta sürecek açlık grevi öncesi basın açıklaması yapacak.

- Eğitim-Öğretim mağdurları, Ankara'da saat 12.30'da 'sözleşme yakma ve kadro isteme' eylemi düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.15'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane binasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanması nedeniyle, veda ziyaretinde bulunacak olan 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşecek. Topbaş, ayrıca saat 12.30'da, Vatan Caddesi Maliye Binası yanında, Fatih Belediyesi Hizmet Binası, Şehir Tiyatrosu ve Otoparkı'nın Toplu Temel Atma Töreni'ne katılacak.

- TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Metro hattının zemin etüdü amaçlı sondaj çalışması sırasında delinmesiyle ilgili olarak, odanın Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi, Emek İş Hanı 68/3'teki adresinde bulunan binasında, saat 11.00'de bir basın açıklaması yapılacak.

- ESP'liler İsrail'in Lübnan'daki operasyonuyla ilgili, saat 11.00'de, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir basın açıklaması yapacak.

- İHH'nın Filistin ve Lübnan'a yardım amacıyla gönderdiği TIR'ların 13'ü, saat 11.30'da Feshane Otoparkı'nda yapılacak basın açıklamasının ardından yola çıkacak.

- Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı görevine atanan Orgeneral İsmail Koçman görevi Orgeneral Orhan Yöney'den törenle devralacak.

- Malatya'da 2. Ordu Komutanlığı'nda görev teslim töreni düzenlenecek. Saat 14.30'da düzenlenecek törene Orgeneral Büyükanıt da katılacak.

- Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile 81 ilden gelen personel, 'UMKE 2. Ulusal Eğitim ve Tatbikat Kampı' nedeniyle saat 10.00'da Kayseri Valisi Osman Güneş'i ziyaret edecek.

- Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nda Erciyes Üniversitesi'ni temsil edecek olan ERCİYES TYEK-G adı altında üretilen "Güneş Arabası Projesi" Rektörlük binasında düzenlenecek toplantı ile tanıtılacak.

- KOBİ'lerin uluslararası rekabette yaşadıkları sorunlarda yol gösterici olmayı amaçlayan Türkiye Finans, Kayseri Sanayi Odası'nın katkıları ile "Türkiye Finans Günleri" buluşmalarının üçüncüsü Kayseri Hilton Otel'de gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

İsrail-Hizbullah savaşının ardından

- İsrail saldırıları sonucu yerlerini yurtlarını terk eden yüz binlerce Lübnanlı ateşkesin ardından evlerine dönmeye başladı.

İsrail'in Filistin'e saldırıları

- İsrail, 28 Haziran'dan beri Filistin topraklarını bombalamaya devam ediyor. İsrail saldırılarında 200'e yakın Filistinli can verdi ve yüzlerce kişi yaralandı. İsrail saldırılarında Gazze'nin alt yapısını yerel bir edilmesi sonucu Filistinliler zor anlar yaşıyor.

Irak'ta sivil katliamı durmak bilmiyor

- Irak'ta iç savaş çıkartmak isteyen terör örgütü El Kaide ve devrik Irak diktatörü Saddam yanlılarının, sivilleri hedef alan saldırılarında hemen her gün onlarca kişi can veriyor ve yaralanıyor. Iraklı dini ve siyasi liderler, başta cami olmak üzere mukaddes mekanlara bile saldıran tefrikacı teröristlerin oyununa gelinmemesi çağrısında bulunuyor.

Japonya'nın 2. Dünya Savaşı'nda teslim olması

- Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi, ülkesinin 2. Dünya Savaşı'nda teslim olmasının 61. yıldönümü münasebetiyle başkent Tokyo'nun merkezindeki tartışmalı Yasukuni savaş anıtını ziyaret etti. Çin ve Güney Kore, ziyareti sert bir şekilde kınadı.

Londra'da terör saldırısı iddiaları

- İngiltere'de terör saldırısı planları iddiasıyla artırılan alarm seviyesi düşürülürken, soruşturmalar devam ediyor.

Yanukovich, Rusya ziyaretine başlıyor

- Ukrayna'nın Rusya yanlısı yeni Başbakanı ViktorYanukovich, 2 günlük Rusya ziyaretine başlayacak.

Dünyanın en uzun yemek masası rekoru

- Avusturya'da 1 kilometre uzunluğundaki yemek masasında 2 bin 400 kişi yemek yiyecek. Yeni rekor denemesinin sonucu merakla bekleniyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye A Milli Futbol Takımı, yapacağı hazırlık karşılaşması için özel bir uçakla saat 14.00'te Lüksemburg'a gidecek.

- Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, başkent Moskova'daki Ramenskede Stadı'nda saat 19.00'da Rusya ile özel bir maç yapacak.

- TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü tarafından, A Erkek Basketbol takımı ile ilgili saat 10.30'da basın toplantısı düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber