Aksu: Mali konulara kilitlenip kalmıyacağız, inançlıyız, umutluyuz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılı Toplu Görüşmeleri bugün itibariyle başlıyor ve Hükümet kanadı ve sendika yetkilileri saat 11:00 itibariyle biraraya gelecek.

2006 yılı Toplu görüşmeleriyle 2007 yılı memur maaş zamları ve memurun mali, özlük ve sosyal hakları belirlenecek. Bu yılki Toplu görüşmeler öncesinde yetkili 3 konfederasyon genel başkanları ve sendika yetkilileri de görüşme masalarındaki yerlerini aldılar. Ortak talepler olarak memur maaşlarındaki enflasyon farkının giderilmesi, Grev ve toplu sözleşme hakkının verilmesi yönünde...

Üç sendika başkanının Toplu görüşme öncesindeki memur maaş talepleri şu yönde:

Memur-Sen Genel bBaşkanı Ahmet Aksu Yoksulluk sınırı altında yaşamak istemediklerini belirten aksu, memur maaşının 1475 YTL ye çekilmesi gerektiğini istedi.

Kamu-Sen Genel başkanı Bircan Akyıldız: En düşük memur maaşı olan 647 YTL nin 1023 e çekilmesi ile yola çıkmak gerektiğini deiğerlerininde buna yönelik belirlenmesi gerektiğini savundu.

Kesk Genel Başkanı İsmail Tombul: İlk isteklerinin 2006 yılı Memur maaşlarındaki %10 luk enflasypon farklarının düzeltilmesi, kira ve bazı yardımların artı olarak yapılması ve memur maaşının 1050 YTL ye çekilmesini istediklerini belirtti.


Toplu görüşmelerin başlamasına dakikalar kala Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu basına açıklamalarda bulundu.

Aksu, 2006 yılı toplu görüşmelerinde Mali Konulara kilitlenip kalmıyacağız dedi. 2004 ve 2005 yıllarında sendikaların birlikte hareket ettiklerini fakat bu yıl birlikte hareket etmediklerini ve bunun üzüntüsünü dile getirdi.

Aksu, Hükümetin, TUİK 'in yapmış olduğu araştırma verilerini dikkate alıp, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı altında kalmamasına yönelik yani Konfederasyon olarak belirledikleri.1475 YTL nin altında kalmamasına dikkat etmesi gerektiğini savundu. Tabi bunu belirtirken kaynak ve gerekçeyi de göz önünde tutmanın gereğini ifade etti.

Aksu: "Biz bu yıl toplu görüşmelerde memurun mali, özlük ve sosyal haklarını masaya yatırmak istiyoruz. samimiyiz, içimizde inanç var ve diğer sendikaların aksine umutluyuz. Diğer sendikaların ifade ettiği gibi masadan kaçmıcaz çünkü biz bir yıl boyunca toplu görüşmelerde masada memrunun hakkını savunacağız sözünü verip sonrada masadan kalkmayı uygun görmüyoruz" dedi.

Aksu bu yıl Diyanet ve belediye kollarında da yetki aldıklarını ve %35 lik büyümeyle en fazla büyüyen konfederasyon olduklarını sözlerine ekledi.
Son olarak Aksu, Toplu görüşmelrde umutlu olduğunu tekrar dile getirip,bir basın mensubunun isteği üzerine uğur getireceğine inandığı ve toplu görüşme metninin altına imza atmayı istedikleri kalemleri basına kendi dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber