İşitme engelliler için Türkçe ders kitabı hazırladı

Edirneli öğretmenin kitabı, yeni eğitim-öğretim yılında işitme engelli öğrencilerin devam ettiği okullarda okutulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2015 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşitme engelliler için Türkçe ders kitabı hazırladı

Edirne'de işitme engelli öğrencilerin derslerine giren öğretmen tarafından hazırlanan Türkçe kitabı, TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında basıldı.

Şehit Öğretmen Adnan Tunca İşitme Engelliler Okulu'nda Türkçe öğretmeni olan Osman Taştan, Engelliler Haftası dolayasıyla bir alışveriş merkezinde, engelli öğrencilerin hazırladığı el işlerinin sergilendiği etkinlikte, Türkçe ders kitabını tanıttı.

Taştan, yaptığı açıklamada, derslerini, duyuları sağlam öğrenciler için hazırlanmış ders kitaplarıyla işlediklerini söyledi.

Bu durumun işitme engelli öğrencilerinin derste zorlanmalarına ve anlamamalarına yol açtığını ifade eden Taştan, "Normal seviyedeki ders kitapları öğrencilerimize ağır geliyordu. Ben de 10 yıllık deneyimimle işitme engelli öğrencilerin seviyesine uygun Türkçe ders kitabı hazırladım. Daha önce bir örneğine rastlamadık, bu anlamda bir ilk. Bu kitap sayesinde duyamayan öğrencilerimiz görerek daha iyi kavrayacak" dedi.

TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında basılan 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflar için Türkçe ders kitabı, yeni eğitim-öğretim yılında işitme engeliler okullarında okutulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber