Eroğlu: Oylarımız şu anda yüzde 48 gözüküyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Oylarımız şu anda yüzde 48 gözüküyor. İzmir'de de oylarımızı yükseltiyoruz. Millet yaptıklarımızdan memnun olduğu için istikrardan yana tavır koyuyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2015 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Oylarımız şu anda yüzde 48 gözüküyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, siyasi istikrar olmadan hiçbir şeyi başarmanın mümkün olmadığını bildirdi.

Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Buca ilçesindeki Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde (BEGOS) iş adamlarıyla bir araya geldi.

Yaklaşık 25 yıldan beri siyasetin içerisinde yer aldığını ve koalisyon hükumetleri dönemini çok iyi bildiğini belirten Eroğlu, o dönemlerde birçok kararın hayata geçirilemediğini söyledi.

"Siyasi istikrar olmadan hiçbir şeyi başarmak mümkün değil" değerlendirmesinde bulunan Eroğlu, koalisyon hükümetlerinde hiçbir kararın çıkmadığını, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanamadığını dile getirdi.

Eroğlu, "Dünyada kriz varken dahi Türkiye krizi atlattı. Şu anda Avrupa'da büyüme yüzde sıfıra yakın ama Türkiye dört dörtlük büyümeye devam ediyor. Bana göre bu az. Yüzde 7'ye yükseltmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Koalisyon dönemlerinde bankaların bulunduğu durumu da anlatan Eroğlu, "Artık bankacılık sistemi çok sağlam. Hatırlarsanız, Ziraat, Halk ve Vakıflar Bankası görev zararı diye büyük zararlar yapardı. Hayali şirketler kuruluyordu. Şimdi görev zararı diye bir şey yok. Bu bankalarımız, faizler düşmesine rağmen devlet ve Merkez Bankasına kar ödüyor" dedi.

Muhalefetin hayal peşinde olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, vatandaşın AK Parti'den memnuniyet duyduğunu söyledi.

Anketlere de değinen Eroğlu, "Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu alan ve bunu yeterli görmeyen bir hükumetin ferdi olarak konuşuyorum. Diğer insanları da kucaklayarak onları da memnun etmek için gayret ediyoruz. Oylarımız şu anda yüzde 48 gözüküyor. İzmir'de de oylarımızı yükseltiyoruz. Millet yaptıklarımızdan memnun olduğu için istikrardan yana tavır koyuyor" ifadelerini kullandı.

-İzmir'den yurtdışına direkt uçuşların sağlanması

İş adamlarının istekleri doğrultusunda, İzmir'den yurtdışına direkt uçuşların sağlanması için bir planlama yapacaklarını belirten Eroğlu, "Türk Hava Yolları, neredeyse bütün yurtdışı seferlerini İstanbul'dan yapıyor. THY'nin de İzmir'i bir merkez yapması lazım. Bunu THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve ilgili bakanlarla görüşeceğim. İzmir'den, en azından, belli noktalara yurtdışına direkt uçuşların olması gerektiği kanaatindeyim. Milletvekilleriyle bu konunun bizzat takipçisi olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber