Işık: TÜBİTAK paralelden temizlendi

Yeni kritoplu telefonların ikinci bölümünün de bugün MGK Genel Sekreterliği'ne teslim edileceğini söyleyen Bakan Işık: Paralel yapıyı TÜBİTAK içerisinden tamamen temizledik.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 07:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Işık: TÜBİTAK paralelden temizlendi

Miray Çimen

SEÇİM bölgesel olan Kocaeli'de AKŞAM'a konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, paralel örgütün TÜBİTAK'tan tamamen temizlendiğini ve kurumun idari düzeyinde bu yapıyla bağlantılı kimsenin kalmadığını söyledi. "Çalışan düzeyinde bir cadı avı başlatmak gibi bir niyetimiz de yok.

YANLIŞ YAPAN BEDELİNİ ÖDER

Yanlış yapan olursa bedelini öder" diyen Bakan Işık, TÜBİTAK'ın yeni başkanının bir ay içinde atanacağını da belirtti. Devletin zirvesi için üretilen kriptolu 100 yeni telefonun bugün MGK Genel Sekreterliği'ne teslim edileceğini de ifade eden Işık, "Dağıtımı MGK Genel Sekreterliği yapacak.

BAŞKAN ATANACAK

Yeni kriptolu telefonların güvenliğini eskilere oranla üç kat artırdık. Yeni telefonların güvenlik şifreleri kırılamaz" dedi. Bakan Işık şunları söyledi: Kuruma yeni başkan atanması konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TÜBİTAK'ta son derece nitelikli ve güçlü bir ekip var. Bu ekibe kimin başkanlık edeceği kararını ise Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla birlikte vermek durumundayız. Başkanın atamasını bir ay içinde yapacağımızı ümit ediyorum.

"MARKSiST" SÖYLEMLER

HDP'nin, "Diyanet'i kaldıracağız" ve "Kabe'miz Taksim" gibi açıklamaları, bir gaf veya sürçü lisan değil. Bu açıklamalar, bilinçaltının dışı vurumudur, HDP'nin dine, muhafazakarlığa, milletin değerlerine bakışının göstergesidir. Çünkü bunlar, "din afyondur" diyen Marksist - Leninist bir gelenekten geliyorlar.

12 ülkeden Türkiye'ye siber saldırı

Türkiye'ye yönelik olarak sadece devlet kurumlarının kullandığı 'gov' uzantılı e-posta hesaplarına 12 farklı ülkeden siber saldırı başladı. Avrupa ve Asya kıtalarında bulunan 12 farklı ülkeden gov uzantılı mail adresine yapılan siber saldırı sunucu şirketler güvenlik tedbirlerini artırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber