Bahçeli: Davutoğlu elimden tutup Hakkari'ye götürürse memnun olurum

Bahçeli, "Zihin yorgunluğu var. Seçim sonrası millet tatile gönderecek" dedi. Bahçeli, Hakkari'ye gitme konusunda ise Davutoğlu'na, "Siyaseten Hakkari'ye gitmedim. Ama elimden tutar beni götürürse memnun olurum dedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli: Davutoğlu elimden tutup Hakkari'ye götürürse memnun olurum

ÖNDER YILMAZ

Menderes'in idam edildiği dönemde kendisinin ilkokulda okuduğunu, MHP'nin daha kurulmadığını ve Alparslan Türkeş'in de Hindistan'a sürgüne gönderildiği belirten Bahçeli, "Zihin yorgunluğu var. Seçim sonrası millet tatile gönderecek" dedi. Bahçeli, Hakkari'ye gitme konusunda ise Davutoğlu'na, "Siyaseten Hakkari'ye gitmedim. Ama elimden tutar beni götürürse memnun olurum. Akıllarınca HDP ile MHP'yi karşı karşıya getirecekler. Kafalarında ülkeyi böldüklerini gösteriyor" sözleriyle seslendi.

Bahçeli, Çorum, Amasya, Tokat gezisinin dönüşü verdiği molada bazı gazetecilerle sohbet etti. Bahçeli, Davutoğlu'nun, "Menderes idam edilirken CHP, MHP neredeydi?" sözleri için, "Davutoğlu, oldukça yorgun, tarihleri olayları birbirine karıştırıyor. İlkokulun son sınıfında veya ortaokulun birinci sınıfındaki kişiyi Adnan Menderes'in asılmasıyla nasıl ilişkilendiriyor. Böyle bir şey olabilir mi?" dedi.

Tatile gönderecek

Bahçeli, Davutoğlu'nun yorgunluk yaşadığını belirtirken, "Zannediyorum zihni yorgunluğu var. Ya seçim öncesi ya da seçim sonrası biraz tatil yapmasında yarar var. Zaten millet kesin tatile gönderecek" diye konuştu.

Davutoğlu'nun, Hakkari'ye gidemediğine ilişkin eleştirilerine de yanıt veren Bahçeli, "Siyaseten bugüne kadar Hakkari'ye gitmedim. Ama elimden tutar beni götürürse memnun olurum. Başka buna ne diyebilirim. Akıllarınca HDP ile MHP'yi sen buraya gelirdin, sen oraya giderdin, gidemezdin gibi karşı karşıya getirmek istiyorlar" dedi. Gazetecilerin, "Hakkari'ye gitmeniz için kışkırtıyor olabilir mi" sorusunu ise Bahçeli, "Türkiye'nin bölündüğünü kabul ediyorlar demektir. Kafalarında bölündüğünü kabul etmişler" diye yanıtladı.

MHP'nin inişe geçtiğine ilişkin anket sonuçlarına tepki gösteren Bahçeli, MHP oylarının yüzde 17,08'den yüzde 17'ye düştüğünü gösteren anketle ilgili de, "Ne oldu da bu kadar kısa sürede düştü. Bunun için bizim açımızdan önemli bir olay olması lazım. Böyle bir şey yok" diye konuştu.

97 vekil çıkarıyoruz

Yerel seçim sonuçlarına göre ne kadar milletvekili çıkarabildiklerini ilişkin bir hesaplama yaptıklarını belirten Bahçeli, TBMM'ye 97 vekil gönderebildiklerini kaydetti. Bahçeli, artan vekil sandalyelerinin 19'unun hiç vekil bulunmayan illerden olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber