Diyanet, 10 bin kadro talebine Deniz Baykal'dan destek aldı

Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, önceki gün ilk kez gittiği Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 3 saat kaldı.

Akşam yemeğinin ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve yardımcılarıyla çay içerek uzun uzun sohbet etti. Baykal'ın ziyaretinden memnun olan Bardakoğlu, CHP'ye iade-i ziyarette bulunacak ve genel merkez için ?hayırlı olsun' dileklerini de iletecek. Bardakoğlu, Baykal'dan, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası ve 10 bin kadro için destek istedi. CHP liderinin bu taleplere olumlu yaklaştığı öğrenildi. Bardakoğlu, kadro ihtiyacını son Bakanlar Kurulu toplantısında da Başbakan Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerine iletmişti. Diyanet, TBMM'nin açılmasının ardından Genel Kurul'a gelmesi beklenen Teşkilat Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını istiyor. Başbakanlık'ta bekleyen yasa, Diyanet İşleri başkanının 5 yıl için seçimle gelmesini öngörüyor. Yasa taslağına göre, cami görevlileri, imam, uzman imam ve başimam olarak ayrılacak. Yükselme sınavla olacak. Sultanahmet ve Kocatepe gibi büyük camilerde görev yapacaklar başimamlar arasından seçilecek. Bu imamlar, en az bir yabancı dil bilecek.

AK Parti hükümetinin atadığı Ali Bardakoğlu'ndan her fırsatta övgüyle söz eden Baykal'ın bu yaklaşımı aynı şekilde karşılık buluyor. Görüşmede, CHP liderinin din ve tarih bilgisini öven Bardakoğlu, Baykal'ı tebrik etti. Din-siyaset ilişkileri konusundaki yaklaşımlarını da takdir ettiğini söyleyen Bardakoğlu, ?Din ve diyanet konusunu hep siyaset üstü değerlendiriyorsunuz. Bu yaklaşımınız bizi oldukça memnun ediyor.? ifadelerini kullandı.

Ali Bardakoğlu'nu ?cesur ve kararlı' olarak tanımlayan Deniz Baykal ise partisinin dini konulardaki anlayışıyla Diyanet'in söyleminin örtüştüğünü dile getirdi. Bardakoğlu'nun ?Türkiye için bu dönemde önemli bir şans.' olduğunu vurguladı. Diyanet İşleri Başkanı ile CHP liderinin sohbetinde Ortadoğu'da yaşanan savaş da önemli yer tuttu. Baykal ve Bardakoğlu, sivil halkın atledilmesinden duydukları üzüntüyü ifade etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber