Davutoğlu: Silahsızlanmadan adaya gitmenin anlamı yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, (İmralı'da Abdullah tecrit uygulandığı iddiasına ilişkin) Tecrit kavramı kimseyle ilişki kuramaması ile ilgili. Hukuki görüşmeler yapılır. Siyasal görüşme yapacaklarsa gidenler herhalde haliniz nedir demeye gitmiyorlar. Silahsızlanma ile ilgili adımı atsınlar ondan sonra silahsızlanma iradesi beyan etsinler. Hem silahsızlanma ile ilgili adım atmayacaklar hem de adaya gidip şov yapacaklar dedi.

Haber Giriş : 20 Mayıs 2015 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Silahsızlanmadan adaya gitmenin anlamı yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATV'de katıldığı programda, çözüm sürecine ilişkin şunları kaydetti:

(İmralı'da Abdullah tecrit uygulandığı iddiasına ilişkin) Tecrit kavramı kimseyle ilişki kuramaması ile ilgili. Hukuki görüşmeler yapılır. Siyasal görüşme yapacaklarsa gidenler herhalde haliniz nedir demeye gitmiyorlar. Silahsızlanma ile ilgili adımı atsınlar ondan sonra silahsızlanma iradesi beyan etsinler. Hem silahsızlanma ile ilgili adım atmayacaklar hem de adaya gidip şov yapacaklar.

Kendilerince siyasi rant toplayacaklar, olmaz. (Adaya gidişine izin verilmeyecek mi?) Süreç nihayet silahsızlanmaya odaklanmıştır. Bu yönde eğilim, irade veya bir beyan söz konusu olmazsa adaya gidip görüşme yapmanın anlamı ne. Seçim süreci sonrası tabi ki süreç devam edecek görüşme yapılacak. PKK silahsızlanma gerçekleşmeyecek diyor niyetiniz ne. Niyet şu bir taraftan silah tehdidinde bulunup bir taraftan oy isteyecekler. Bu olmaz. Bizim için süreç devam ediyor. Muhatap halkımız. Seçim sonrası bakarız kimlerle ne yapılacağına. Ya demokrasi ya terör.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber