Şimşek: Çok hızlı büyüme patikasına gireceğiz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, muhalefet partilerinin vaatlerinin üçte birinin uygulamaya konulması halinde Türkiye'nin çok hızlı bir şekilde ödemeler dengesi krizine gireceğini, borçların ve faizlerin yükseleceğini söyledi.

Haber Giriş : 21 Mayıs 2015 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şimşek: Çok hızlı büyüme patikasına gireceğiz

Şimşek, A haber televizyonunda katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek, bu sene yılın ilk çeyreğine biraz yavaş başlandığını belirterek, "Siyasi istikrar devam eder ve yapısal dönüşümler uygulanırsa, Türkiye çok hızlı büyüme patikasına girecek. Ayrıca bu yıl tarım da iyi olacak. Bu yılın ikinci yarısından itibaren iç talep ve yatırımlarda toparlanma olacak. Çünkü işverenler yatırımlarını ertelemişler. Çünkü Gezi süreci ile başlayan süreçte, geçen sene iki seçim yaşandı, bu sene bir seçim daha olacak. Türkiye'nin performansını değerlendirirken adil olmak lazım" ifadelerini kullandı.

Gıdaya sıkı denetim

Merkez Bankası'nın elini güçlendirmek amacıyla gıda fiyatlarında bir önlem alınıp alınmayacağına ilişkin soruyu da Şimşek şu yanıtı verdi:

"2015 yılında yağışlar uzun vadeli yılların yüzde 12 üzerinde. Ayrıca geçen seneye göre yağış yüzde 69 daha yukarıda. Bu sene tahıl üretimi 22 milyon ton ile ihtiyacın 3 milyon ton üzerinde olacak. Önümüzdeki dönemde gıda muhtemelen olumlu bir seyir izleyecek ve bunun enflasyon üzerinde olumlu bir yansıması olacak."

Gıda Komitesi'nin bu noktadaki önemine dikkati çeken Şimşek, komitenin gıda konusundaki çalışmalarının seçimden sonraki Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber