En soğuk Ardahan, en sıcak Batman, en yağışlı Rize, en karlı Hakkari

TÜRKİYE geçen yılı rüzgar, hortum ve keskin soğuğun hakim olduğu havayla geçirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Ardahan'da şubat ayı kadar ocak ayı da çok soğuk geçti. Ocakta en düşük sıcaklık eksi 26.7 olarak ölçüldü. Ardahan şubat ayında eksi 32.8 ile en soğuk il oldu. Ardahan'da en yüksek sıcaklık temmuz ve ağustos aylarında kaydedildi. Temmuzda Ardahan'da termometreler en yüksek 6.6'yı, ağustosta da 7.6 dereceyi gösterdi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Mayıs 2015 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En soğuk Ardahan, en sıcak Batman, en yağışlı Rize, en karlı Hakkari

BATMAN 44 DERECE

Yine aynı yıl en yüksek sıcaklığı gören il Batman oldu. Batman'da 2014 Ağustos'ta dereceler 44.6'yı gösterirken, yıl boyunca kentte sıcaklıklar 15 derecenin altına düşmedi. Ocak ayında Batman'da en düşük sıcaklık 15, aralık ayında 18 derece olarak kayıtlara geçti.

YAĞMUR RİZE'YE YAĞDI

Türkiye'nin en fazla yağış alan bölgelerinden biri olan Doğu Karadeniz'de, geçen yıl Rize'ye metrekareye toplamda 2163 milimetre yağmur yağdı. Rize'de en fazla yağış eylül ayında gözlendi. Eylül ayında bu kente metrekareye aylık bazda 446 milimetre yağış düştü. Türkiye'nin en az yağış alan ili ise sadece 237 milimetre yağış ile İğdır oldu.

54 SANTİMETREYLE HAKKARİ BİRİNCİ

Kar kalınlığının en yüksek ölçüldüğü il ise Hakkari oldu. Hakkari'de kar kalınlığı ocak ayında 54 santim olarak ölçüldü. Kar kalınlığının en az olduğu iller de l'er santim ile Nevşehir, Gümüşhane, Bayburt ve Konya.

Aykut YILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber