Maliyeyle sendikacıların enflasyon farkı kavgası

Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetle memur sendikaları arasında sürdürülen toplu görüşmelerin ikinci turuna sendikacılarla Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan arasındaki enflasyon farkı tartışmaları damgasını vurdu.

Aktan'ın yine karşı çıktığı yüzde 2.38 oranındaki enflasyon farkının ne zamandan itibaren geçerli olacağına ilişkin kararın, görüşmelerin sonuna bırakılmasına karar verildiği bildirildi.

ANKA'nın toplu görüşmeler devam ederken, sendika yetkililerinden edindiği bilgiye göre, toplu görüşmelerin ikinci turuna, geçen toplantıda yarım kalan yüzde 2.38'lik enflasyon farkının ne zamandan itibaren verileceğine ilişkin tartışmalarla başladı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ?Biz Nisan ayından itibaren verilmesinde ısrarcıyız? dedi. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise ?Yüzde 2.38 yeterli değil. Bizim için nisandan ya da temmuzdan başlaması önemli değil. İlk ve ikinci altı aylar için yüzde 5 istiyoruz? dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ise yüzde 2.38'lik farkın ocak ya da nisandan itibaren verilmesini istediklerini açıkladı.

?MALİYE TEMMUZDAN ÖNCESİ İÇİN ENFLASYON FARKINA GEREK YOK?

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan ise ?Nisana kadar verilen zam zaten enflasyonun üzerindeydi. Nisandan sonraki enflasyon artışıyla nisandan önceki maaş fazlası birbirini telafi ediyor. Dolayısıyla temmuzdan öncesi için enflasyon farkı vermeye gerek yok? görüşünü savundu. Bunun üzerine Bakan Şahin, ?Öyle olsa da biz kamu çalışanlarına söz verdik. O sözümüzün arkasındayız. Bu enflasyon farkını vereceğiz. Maliye'de bunun için bir kalem yoksa da farklı kalemlerden bunu karşılayacağız? dedi.

?DİĞER GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ?

Enflasyon farkının zamanlaması konusunda bir anlaşmaya varılamaması üzerine, Bakan Şahin, ?Biz temmuzdan itibaren verilmesini istiyoruz. Nisan ayından itibaren verilsin diyenler var. Ne dediği belli olmayanlar var. Dolayısıyla burada anlaşma sağlayamadık. Burada tıkanıp kalmak yerine diğer gündem maddelerine geçelim? dedi.

MALİYE: ?BİZ ÇALIŞTIK VE ZAMMI HAK ETTİK?

Toplu görüşmelerde Maliye Bakanlığı bürokratlarına geçen günlerde yapılan 600 YTL'lik zam da polemik konusu oldu. Sendikacılardan birisi ?Maliye çalışanlarına 600 YTL ek zam yaptınız. Şimdi bize niye zam vermekten kaçınıyorsunuz? sorusu üzerine Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın ?Biz çalıştık ve bunu hak ettik? karşılığını verdiği öğrenildi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber