Elektriğe zam yok

Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Güler, elektirik zammının gündemlerinde olmadığını söyledi

Türkiye'de son dönemin en çok tartışılan konularından biri olan elektirik zammı ile ilgili son noktayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler koydu. Güler, şu anda elektrikte bir zammın gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Bakan Güler ayrıca, sokak aydınlatma ücretlerinin vatandaşın elektirik faturasına yansıtılmasıyla ilgili bir karar da bulunnmadığını vurguladı.

Güler, Beyoğlu'ndaki Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, basında çıkan sokak aydınlatmalarıyla ilgili haberlere değindi. Güler, konuyla ilgili şunları söyledi:

''Belediyelerle ilgili, özellikle sokak aydınlatılmasıyla ilgili böyle bir karar kesinlikle doğru değil. Sokak aydınlatmalarıyla ilgili basında yer alan, köşe yazarlarının ele aldığı, hatta televizyon programlarında detaylı bir şekilde incelenen ve bizleri hayrete düşüren böyle bir karar kesinlikle doğru değil.

"Neticede, bu kararı bizler veriyoruz. Böyle bir karar vermedik. Bu kararı ilgili bakan arkadaşlarla görüşerek alıyoruz. Böyle bir karar kesinlikle doğru değil. Hayret ettiğimiz nokta; bu detaylandırılıyor, anlatılıyor, buna göre yorumlar yapılıyor. Böyle bir şey kesinlikle doğru değil.''

Elektirik krizi yok

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, göreve geldiklerinde 2,3 katrilyon TL zarar devraldıklarını, daha sonra görev zararı ilan etmeden yatırımları kendi kaynaklarından gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Ekonominin gereği neyse onu yapıyoruz. İndirim de yaptık. Elektrikte zam yapmadık. Zam yapmayarak Hazine'ye yük olmadık'' diye konuştu.

'Türkiye karanlıkta kalacak, enerji krizi var'' diye bir şeyin söz konusu olmadığını vurgulayan Güler, şu anda yatırımları süratle sürdürdüklerini, İstanbul'da son zamanlarda meydana gelen 1-2 kesilmenin hem belediye hem kendileri hem de diğer kuruluşların kentin altyapısıyla ilgili çalışmalar yapmasından kaynaklandığını ifade etti.

Kesintileri haber vererek yaptıklarını bildiren Güler, ucuz elektrik tarifesinden dolayı klimaların kullanımında çok büyük bir artış olduğunu, bunun elektrik tüketimini artırdığını, gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Güler, ''Ekonominin gereği neyse onu yaparız. Biz hesaplarımızı her zaman kontrol ediyoruz. Elektrikte bir zam şu anda gündemimizde yok'' dedi.

Doğalgaz fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de, Güler, doğal gazın dışa bağımlı bir kaynak olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Biz yerli kaynaklarımızla bunu dengelemeye çalışıyoruz. Kömürümüzle, suyumuzla dengelemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oradaki artışlar ve indirimleri de... Bu indirim şeklinde de oldu. Doğal gazda indirimler de yaptık. Dışımızda oluşan fiyat hareketlerini de yakından takip ediyoruz.''

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber