Faizler yükselince TOKİ konutları cazip oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2006 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TOKİ tarafından yaptırılan, Konya Büyükşehir Belediyesince dağıtımı gerçekleştirilecek 150 konut için başvuranların sayısı 4 bini geçti.

Konya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, konut kredi faizlerinin yükselmesinin ardından ev sahibi olmak isteyen çok sayıda vatandaş, umudunu TOKİ konutlarına bağladı.

Mevcut ekonomik duruma göre banka kredisi kullanmaktansa TOKİ'den konut almanın daha karlı olacağını düşünen vatandaşlar, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtımı gerçekleştirilecek 150 konut için sabahın erken saatlerinden itibaren belediye önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Belediye yetkilileri, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) arasındaki anlaşmayla yaptırılan konutlardan 150'sine başvuruların 17 Ağustos'ta başladığını anımsattı.

Başvuru için ''450 YTL'nin altında gelir sahibi olunması'' şartının kaldırılmasıyla talepte adeta patlama yaşandığını vurgulayan yetkililer, başvuranların sayısının 4 bini geçtiğini Pazartesi akşamına kadar sayının 5 bini bulmasının beklendiğini bildirdi.

Belediyede 4 masadan başvuru alındığını, ancak uzun kuyrukların bir türlü erimediğini dile getiren yetkililer, ''Son başvuru tarihi olan 25 Ağustos'a kadar sayının 10 bini geçmesini bekliyoruz'' dedi.

Emlakçılar ise birçok yerde TOKİ'nin yaptırdığı konutlara ilgi gösterilmezken Konya'daki konutlara inanılmaz yoğun talep geldiğini ifade ederek, bunda faizlerin yüksekliği kadar Konya'daki konut açığı ve kiraların yüksekliğinin etkili olduğunu kaydetti.

Konutlara, en az 5 yıldır Konya'da ikamet eden, kendisine, eşine veya velayeti altındaki 18 yaşından küçük çocuklarına ait tapulu meskeni bulunmayan, 18 yaş ve üzerindeki vatandaşlar başvurabiliyor.

Kayıt yaptırma işlemi sona erdikten sonra konut sahibi olabilecek 150 kişi çekilecek kurayla belirlenecek.

Konut hakkı kazanan kişi, 95 metrekarelik 2 oda bir salon şeklindeki konutların bedelinin yüzde 15'ini peşin, kalan kısmını taksitlerle 120 ayda ödeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber