Davutoğlu: 6-7 Ekim senaryosuna izin vermeyiz

"Seçimlerin şeffaflığına darbeyi baskı uygulayan HDP vuruyor" diyen Davutoğlu: Kimse, 6-7 Ekim olaylarında oynadığı senaryoyu, tekrar oynamaya kalkmasın. Bunu kimsenin düşünmemesi lazım. Bu son uyarıdır.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Haziran 2015 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: 6-7 Ekim senaryosuna izin vermeyiz

EMİN PAZARCI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Partisi'nin Kahramanmaraş mitingi öncesine gazetelerin Ankara Temsilcileriyle bir araya geldi. Davutoğlu seçime çok kısa bir süre kala çarpıcı mesajlar verdi. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

ALT YAPISINI HAZIRLIYORLAR

Ortada şeffaflıkla ilgili sıkıntı olmamasına rağmen, uluslararası çevrelerle birlikte, "Türkiye otoriterleşiyor" denilerek bir algı operasyonu yapılıyor. Türkiye'yi "yarı demokrasi" gibi yansıtmaya hazır yurtdışı çevre var. İçeridekiler onlara malzeme taşıyıp, "HDP barajın altında kalır, AK Parti de ciddi sonuç elde ederse" diye, bunun alt yapısını hazırlamaya çalışıyorlar. Ukrayna veya başka bir yer benzeri. Buna millet de itibar etmez, biz de fırsat vermeyiz. Bunu kimsenin düşünmemesi lazım. Bu son uyarıdır.

FAZLASIYLA ÖZEN GÖSTERDİM

Mecbur kalmadıkça polemiğe girmemeye çalıştım. Bakıyorsunuz, Cumhuriyet gibi bir gazete Kandil'e gidiyor. Bir başkası dün "faşist" dediğine, diğeri "Bölücü" dediğine karşılıklı çiçek atıyor. Duruş muruş kalmadı bunlarda. Cumhurbaşkanımıza karşı tahrik gayretleri sergiliyorlar. PKK, DHKP-C, CHP, MHP, HDP'nin ayın potada olduğu bir başka seçim görmedik.

Sorumluluktan kaçmam

Başbakan Davutoğlu, 'Seçimden sonra balkon konuşmanız olacak mı?' sorusuna, "İlk açıklamayı yapmak boynumun borcudur. İktidar Partisi'nin Genel Başkanı olarak sorumluluğu alır ve ilk açıklamayı ben yaparım. Diyarbakır'da mesajını verdiğim 10 madde içinde olmak üzere, temel mesajları veririm. Bu sağduyu mesajı olur' diye cevap verdi. Davutoğlu, 'Makam araçları ve klozet tartışması üzerinden yaşanan polemikler konusunda ne düşünüyorsunuz?' sorusuna 'Başkasının şerefine saygı göstermeyen, kendi şerefini koruyamaz. Cumhurbaşkanlığı makamı Türkiye'de herkesin saygı göstermesi gereken bir makamdır. Cumhurbaşkanımız, halkın yüzde 52'sinin desteği ile o makama çıkmıştır. Cumhurbaşkanımıza yöneltilen her saldırı, bize yönelmiştir' dedi.

Çoğunlukla iktidar olacağız

7 Haziran bir İstiklal Savaşı. Rahat bir çoğunlukla iktidar olacağımızdan hiç şüphem yok. Konya'yı kim geçerse 2019'da oradan aday olacağım.

HDP mızıkçılık yapamaz

Ayrıca, parti çatısı altında seçime girme kararını da HDP kendisi verdi. Kuralları belli olan bir oyuna giren oyuncu, kurallardan şikayetçi olamaz. HDP barajı geçerse halkın tercihidir, tartışma konusu dahi yapmayız. Ama barajı aşamazsa, HDP'nin de bunu tartışma konusu yapmaması lazım.

DEMOKRASİYE BÜYÜK DARBE

Bunun üzerinden kaos çıkartmaya kalkılırsa, demokrasiye vurulan en büyük darbe olur. Bunların paralel yapı ile irtibatları, bizde mahfuzdur. "Barajı geçmezsek, 'kriz' üzerinden AK Partiyi sallarız" derlerse, kamu düzeninden taviz vermeyiz. HDP barajın altında kalırsa, mızıkçı çocuk gibi, "misketi yanlış koydular, misketimi aldılar" dememesi lazım.

VALLAHİ DE BİLLAHİ DE TÜRKMENLERE GİDİYORDU

Başbakan Davutoğlu Kahramanmaraş'ta yaptığı konulmada, MİT TIR'larının durdurulması ve ardından görüntülerin yayınlanmasıyla ilgili olarak, "Yemin ederim ki, o tırlardaki yardımlar Bayır Bucak Türkmenleri'ne gidiyordu. Ama izin vermediler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber