Eğitim-Sen: Ders kitapları da tehlikede

Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yardımcı kitap olarak önerdiği '100 Temel Eser'de dinsel ve idolojik oynamaların ortaya çıkmasının ardından Eğitim-Sen, ders kitapları için de aynı tehlikenin söz konusu olduğunu ileri sürdü.

Eğitim-Sen Ankara 2 Numaralı Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, şunları söyledi: "31 Temmuz 2003'te çıkarılan yönetmelikle yardımcı ders kitaplarının denetimi Talim Terbiye Kurulu'ndan alındı. Artık bu kitaplarda denetim yok. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Nejat Birinci'nin 'Talim Terbiye Kurulu'nun kitapları daha sık incelemesini isteyeceğim' açıklaması gerçeği yansıtmıyor. Denetleme yetkisi alınan kurumdan bunun istenmesi, kamuoyunu yanıltmaya yönelik anlamsız ve samimi olmayan bir açıklama.

Şimdi MEB'in gündeminde bulunan bir başka yönetmelikle ana ders kitapları da Talim Terbiye Kurulu'nun denetiminden çıkarılacak. Bu kitaplar İlköğretim ve Ortaöğretim genel müdürlükleri tarafından denetlenecek. Yandaşlarından oluşan komisyonlar kurarak incelemeyi onlara yaptıracaklar. Bunun iki sonucu var. Birincisi kendi yandaşları olan yayınevlerinin kitaplarını basacaklar ve kadrolaşacaklar. İkincisi de çağdışı insan tipini yaratmayı amaçlıyorlar."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber