Karı-koca sahte diploma çetesi

Eşi ve kendisine sahte üniversite diploması düzenleyip öğretmenlik yapan ve para karşılığı 7 kişiye sahte diploma dağıtan Murat A. 22 yıl hapis cezası aldı. Eşine ve diğer yedi kişiye de çeşitli hapis cezaları verildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Haziran 2015 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karı-koca sahte diploma çetesi

ÖZGÜR CEBE

Diyarbakır'da yaşayan Murat A. 4 yıl önce eşi ve Zuhal A. ve kendisi için 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nden mezun olduklarına dair sahte mezuniyet belgesi düzenleyip notere onaylattı. Bu belgeyle rehabilitasyon merkezinde işe başlayan ve 1 yıl çalışan eşi, ardından KPSS'yi kazanarak, Diyarbakır'ın Karacadağ İlköğretim Okulu'na rehber öğretmen olarak atandı. Bir yıl da burada çalıştı. Murat A. da sahte diplomayla girdiği KPSS'yi kazanarak Silvan'daki Fevzi Çakmak Ortaokulu'na öğretmen olarak atandı.

30 BİN LİRA VER, ÖĞRETMEN OL

Ardından başkalarına da sahte diploma dağıtmaya başlayan Murat A'.nın aynı okulun diplomasını hazırladığı Bahar E. önce bir rehabilitasyon merkezinde, ardından özel bir okulda öğretmenlik yaptı. 30 bin lira karşılığında aldığı sahte 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık bölümü diplomasıyla kentteki 2 ayrı rehabilitasyon merkezinde rehber öğretmenlik yapan Ahmet E. ise müfettişler denetime gelince, apar topar istifa etti. 29 bin liraya sahte Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü diploması alan Serhan K. ile sahte Sakarya Üniversitesi Zihin Engelliler öğretmenliği bölümü diploması alan Aziz K. de iki ayrı rehabilitasyon merkezinde işe girdi. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık Bölümü diploması alan Serhat E., Gaziantep'teki bir rehabilitasyon merkezine girdi. Bununla da yetinmeyen Murat A. işe yerleştirme vaadiyle diploma verdiği kişilerle birlikte iş başvurusu görüşmelerine de gitti. Bu arada Gaziantep'teki merkeze denetime gelen müfettişler Serhat E.'nin hareketlerinden şüphelenerek araştırma yapınca diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. İfadesi alınan Serhat E. gerçeği itiraf edince diğer diplomaların da sahte oldukları belirlendi.

PARAYI İKİ KATIYLA ÖDEYECEK

Diyarbakır2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada yargılanan sanıklardan Murat A. nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik yapmaktan 22 yıl 6 ay hapis ve 4 bin 500 lira para, eşi Zuhal A. ise 6 yıl 3 ay hapis ve 3 bin lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme karı kocanın devletten maaş olarak aldığı 64 bin lirayı da iki katı olarak geri ödemesine karar verdi. Diğer sanıklar Bahar E. 6 yıl, Ahmet E. 4 yıl 6 ay, Serhat K. ve Aziz K. 3'er yıl, Hanefi T. 2 yıl 6 ay, Abdülaziz S'ye de 2 yıl hapis ve toplamda 6360 TL para cezası verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber