Doğumda ölen anneyle bebeği için soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman'da bir hastanede gerçekleşen doğum sırasında anne ve yeni doğan bebeğinin hayatını kaybetmesi üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Karaman merkez Sudurağı beldesinde yaşayan Abidin Akkoyun (33) ile üçüncü çocuğuna hamile olan eşi Tezcan Akkoyun, kontrol amacıyla Karamanoğlu Mehmet Bey Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine geldi.

Hastane yetkililerinin doğum zamanının geldiğini belirtmesi üzerine anne Tezcan doğumhaneye alındı.

Hastanede bekleyen Abidin Akkoyun'a bebeklerinin doğumdan hemen sonra öldüğü, annenin ise durumunun ağır olması nedeniyle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiği bilgisi verildi. Daha sonra annenin de yolda hayatını kaybettiği haberi geldi.

Üçüncü çocuğunu beklerken eşi ve bebeğini kaybeden acılı baba Akkoyun, ?Hastaneye yürüyerek geldik ancak eşim ve bebeğimin cesetleriyle çıktık? dedi.

Eşi, doğum için beklerken birçok doğumun olduğunu söyleyen Akkoyun, şunları kaydetti:

?Doğumları ebeler yaptırıyordu, doktor yoktu. Doktorlar hiç gözükmüyordu. Bir süre sonra eşimi doğuma aldılar. Doğumhaneden eşimin bağırmalarını duydum, girmek istedim izin vermediler. Sonra ortalık hareketlenmeye başladı. Görevli doktor doğumhaneye çağrıldı. Doğan bebeğin yaşatılamadığını söylediler. Çocuğumu uzaktan gördüm simsiyah olmuştu. Ben o gün görev yapan doktor ve ebelerden şikayetçiyim.?

BEBEK, ANNESİNİN KUCAĞINDA DEFNEDİLDİ

Adana Adli Tıp Kurumuna gönderilen anne ile bebeğin cenazesinin beldeye getirildiğini ve bebeği annenin kucağına koyarak defnettiklerini anlatan Sudurağı Belediye Başkanı Celal Aslan, ?Hayatını Kaybeden Tezcan benim teyzemin kızıydı. Çok acı fakat düşündürücü bir olay. Olayın peşini bırakmayacağız. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk? dedi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Musa Özdemir ise olayı araştırdıklarını belirterek, ?Savcılığın olayla ilgili soruşturması sürüyor. Bakanlıktan müfettiş istedik. Çıkan sonuca göre hareket edeceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber