300 hakim ve savcının yerleri istekleri dışında değiştirildi

HSYK kararnamesiyle cemaate yakın olduğu belirtilen 300 hakim ve savcının görev yerleri "istekleri dışında" değiştirildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Haziran 2015 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
300 hakim ve savcının yerleri istekleri dışında değiştirildi

Kemal Göktaş-Ankara

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 2 bin 401'i adli, 263'ü idari yargıda olmak üzere toplam 2 bin 664 hakim ve savcının görev yerlerini değiştiren yaz kararnamesini tamamladı. Eğirdir Savcısı Başak Eryılmaz Şaktanlı Tunceli'nin ilk kadın başsavcısı oldu.

Trabzon Başsavcısı Hayreddin Akçıl ve Denizli Başsavcısı Mustafa Yıldırım Yargıtay Savcılığı'na, Amasya Başsavcısı Mithat Kutanoğlu Trabzon Başsavcılığı'na, Fethiye Başsavcısı Ergül Yılmaz Malatya Başsavcılığı'na, Malatya Başsavcısı Mustafa Alper Denizli Başsavcılığı'na, Akhisar Başsavcısı Bekir Şahiner Bilecik Başsavcılığı'na, Tunceli Başsavcısı Mustafa Tarsuslu Ceyhan Başsavcılığı'na getirildi. Kararnameyle "paralel yapıya mensup oldukları" iddia edilenlerin de aralarında olduğu yaklaşık 300 hakim ve savcı talepleri dışındaki illere atandı.

Bu kapsamda CHP milletvekili İlhan Cihaner'i Erzincan Başsavcısı iken tutuklatan savcı Osman Şanal Konya'dan Düzce'ye atandı. Mardin Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhsin Durmaz İstanbul Anadolu, Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Akar İstanbul hakimi, Edirne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şimşek Küyük Ordu'ya, düz hakim olarak atandı. Bilecik Başsavcısı Kamil Yaşar Denizli, Uzunköprü Başsavcısı Agah Oktay Kamış Büyükçekmece'ye düz savcı olarak atandı.

Ergenekon, Şike, OdaTV

İstanbul hakimleri Hafize Taşkın Hatay'a, Esma Aksoy Alanya'ya, Nalan Can Elazığ'a, Menekşe Uyar Trabzon'a, Talip Demircan İskenderun'a atandı. İstanbul savcıları Vahdettin Toklucu Sivas'a, İsmail Tandoğan da Sakarya'ya gönderildi. Bakırköy Hakimleri Orhan Gödel Erzurum'a ve Mehmet Ekinci Bursa'ya atandı. Mehmet Ekinci Şike, OdaTV ve KCK davalarında hakimlik yapmıştı. Hrant Dink cinayeti soruşturmasını yapan savcılardan Fikret Seçen Gebze Savcılığı'ndan Çorum savcılığına atandı. Ergenekon ve OdaTV soruşturması savcılarından Mehmet Ali Pekgüzel ise İstanbul'dan Mersin'e atandı.

12 Eylül hakimi Kayseri'ye

Ankara savcıları HASAN Kanlı Gaziantep'e, Mustafa Peker Zonguldak'a, Fazlı Doğan Van'a atanırken eski özel yetkili Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman İnce Kayseri hakimliğine atandı. İnce, 12 Eylül davasına bakan mahkemenin başkanlığını yapmıştı. Bakıkesir Başsavcısı iken geçen yıl İzmir'e düz savcı olarak atanan Feridun Süzer ise Mersin'e atandı. HSYK, Demokrat Yargı Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin'in Gaziantep'ten İzmir'e atadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber