Kütahyalı öğretmen'in robotları...

Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KÜTAHYALI ÖĞRETMEN İSMAİL KUL'UN ROBOTLARI...

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde emekli öğretmen İsmail Kul, hurda malzemelerle yaptığı yürüyen robotlarını sergiledi..

Emekli olduktan sonra memleketi Simav'ın Naşa Beldesi'ne yerleşen 52 yaşındaki İsmail Kul, zamanının büyük bölümünü, hurdalıklardan topladığı parçalarla teknolojik cihaz, alet ve ekipmanlar icat ederek geçirmeye başladı. İsmail Kul, son olarak şemsiye teli, dondurma çubuğu, korniş, oyuncak araba dişlisi ve motoru ile yapışkan kullanarak iki yürüyen robot yaptı. Kul, robotlarını sokak ortasında düzenlediği mini gösteriyle hemşerilerine tanıttı.

Kul, ?Selim ve Selime ismini verdiğim biri erkek diğeri dişi iki robotumu yakında geliştirip tarladan patates ve soğan söken, mısır ve ayçiçeği toplayan, tarlada ilaçlama yapan robotlara dönüştürmeyi hedefliyorum. Bu konuda bana teknolojik destek veren biri çıkarsa projelerimi daha kısa sürede tamamlayabilirim? dedi.

Küçüklüğünden bu yana yeni bir şeyler üretmeye büyük ilgi duyduğunu belirten mucit öğretmen, ?15 yıl önce Kastamonu'da öğretmenlik yaparken mukavva kutulardan bir fotoğraf makinesi, ışığa duyarlı gece lambası ve oda ortamında ısı 10 dereceye düştüğünde alarm veren bir cihaz yapmıştım. Şimdi ise köylüye tarlada soğan ve patates sökecek, mısır ve ayçiçeği toplayacak, meyve ve sebze ilaçlaması yapacak yürüyen yardımcı robotlar yapmayı planlıyorum. Bu amaçla mini robotları yaparak sokak ortasında vatandaşlara gösterdim. Çocukların daha çok ilgisini çekti? diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber