Baykal: Hükümetin önerdiği zam oranı kabul edilemez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin toplu görüşmelerde memurlar için önerdiği zam oranının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün CHP'ye veda ziyaretinin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Baykal, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Baykal, toplu görüşmelerde hükümetin önerdiği zam oranına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Türkiye'de çok önemli, yeni bir tablo var. Enflasyonla ilgili ilan edilen hedef rakamın gerçekleşmesinin söz konusu olmadığı, yıl sonunda enflasyon hedefinin çok ciddi şekilde değişeceği artık netleşmiştir. Sanki hiç bir değişiklik olmayacakmış gibi memur maaşı düzenlemek, halkı, toplumu aldatmak anlamına gelir.

Türkiye'de memurlar uzun süreden beri gerçekleşen değil, beklenen enflasyon dikkate alınarak maaş düzenlemesi yapıldığı için haksızlığa maruz kalmışlardır. Şimdi bu haksızlık artık görmezlikten gelinemez bir düzeyde ortaya çıkmıştır. Beklenen enflasyonun hiç bir inandırıcı tarafı yoktur."

Kamu çalışanlarının mücadelelerinde haklı olduğunu kaydeden Baykal, izlenen ekonomi politikasının çalışanlara fatura edilmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Baykal, bir gazetecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç'a yönelik sözlerini anımsatması üzerine, bu tür tartışmaların üslup ve içerik açısından iki ayrı yönünün bulunduğunu söyledi.

Hükümetin, terörle mücadele konusunda üzerine düşeni yapmadığını, CHP'nin bu yönde bir tespitte bulunduğunu kaydeden Deniz Baykal, en son olarak terör konusunda özel bir müzakereci koordinatör atanması girişiminin de büyük bir yanlış olarak ortaya çıktığını kaydetti. Bu girişimin terör örgütü ile dolaylı bir müzakere zemini yaratmasına yönelik kaygıların bulunduğunu, CHP'nin de buna dikkati çektiğini ifade eden Baykal, şunları kaydetti:

"Bu tespitler bazı çevreleri rahatsız ediyor olabilir. Özellikle AKP'nin terörle mücadele konusunda zaafiyet içine girmesine yol açan nedenler kamuoyumuz tarafından dikkatle izleniyor. Grup başkanvekilimizin yaptığı açıklamada bu gerçeğe dikkat çekmesi öyle anlaşılıyor ki, AKP yönetiminde ciddi bir rahatsızlık yaratmıştır. Ama, bu, olayın özüdür. Bunu karşılıklı suçlamalarla örtbas etmek mümkün değildir.

Üslup meselesine gelince, bu siyasi yaşamımızın bir temel sıkıntısı... Son açıklamaya bakınca görüyoruz ki, AKP'de en önemli, en sorumlu noktalarda görev yapanların polemik düzeyi, saldırı düzeyi, sokak çocuklarının küfür düzeyinin ötesine geçebilmiş değildir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber