CHP'li Durgun: Yolsuzluk belgelerini savcılığa vereceğim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2006 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yemekhanesi ihalesinde yolsuzluk yapıldığına ilişkin belgeleri savcılığa vereceğini söyledi.

Gökhan Durgun, CHP il binasında düzenlediği basın toplantısında, yolsuzluk olayının iftira değil gerçek olduğunu savundu.

Durgun, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Narin'e ait şirketin, koşulları yerine getirememesine rağmen, 30 Aralık 2004 tarihinde Hatay'da SHÇEK'in ihalesine katılarak ihaleyi kazandığını öne sürdü.

Narin Limitet Şirketinin 4 yıllık yeterlilik belgesi olması şartına rağmen, 2 aylık belgeyle ihaleye girmesine gözyumulduğunu öne süren Durgun, şöyle

konuştu:

"Çalışanların sayısı 27 olması gerekirken 20'de tutuluyor. Üstelik bunların bir bölümüyle ilgili gerekli koşullar da yerine getirilmemiş. Devletten çalışanların hastalıklarıyla ilgili 3 ayda bir tahlil yaptırılmış gibi para alınırken,aslında bunlar da 6 ayda bir gerçekleştirilmiş. Burada devletin ve milletin hakları çalınmıştır." İddialarıyla ilgili belgeleri Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya gönderdiğini ve müfettiş istediğini kaydeden Durgun, belgeleri savcılığa da vererek, ihaleye fesat karıştırmaktan suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Basın toplantısında Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yapılan çalışmalara da değinen Durgun, sadece yaş sebze ve yolcu taşıyan araçlara geçiş izin verilmesinin diğer sektör çalışanlarını mağdur ettiğini, bu durumun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.

Hatay İl Genel Meclisi Başkanı ve Narin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Narin, yaptığı yazılıaçıklamada, CHP Hatay milletvekili Durgun'un SHÇEK yemekhanesi ihalesine "fesat karıştırıldığı" ve "usulsüzlük yapıldığı" yönündeki iddialarının doğru olmadığını savunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber