Sağlık ocaklarında otomasyon çalışmaları devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2006 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 112 Acil Sağlık hizmetlerinin bütün kırsal alanlara ulaştırıldığını belirterek, sağlık ocaklarında da otomasyonla ilgili çalışmalar olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Projesi'yle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Karabük'e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Polisevi'nde Vali Cemalettin Sevim, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Hasan Bilir ve Ali Öğüten, ilçe kaymakamları, Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle toplantı yaptı. Karabük'teki hastane binaları, ekipmanları ve insan kaynaklarının değerlendirildiği toplantıdan sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Akdağ, "Karabük'te dört yıla yakın bir süre içersinde, hükümet olarak göreve başladığımızdan bu yana çok ciddi mesafe almış durumdayız. 112 Acil Sağlık hizmetlerimizi bütün kırsala ulaştırıyoruz. Sağlık ocaklarımızda laboratuvar hizmetleri belli bir noktaya getirilmiş, yine sağlık ocaklarımızda otomasyonla ilgili çalışmalar var" dedi.

Bakan Akdağ, Karabük'ün Eskipazar, Yenice ve Safranbolu ilçelerindeki Devlet Hastaneleri'nde diyaliz hizmetleri vereceklerini de kaydetti. Karabük'e 200 yataklı hastane müjdesi veren Akdağ, "Karabük Devlet Hastanesi'nin istimlak edilerek kazanılan arsalarına, orta vadede ihtiyacı karşılamak için bir poliklinik binası yapılacak. Uzun vadede ise Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Karabük Teknik Eğitim Fakültesi Kampüsü yanındaki 60 bin metrekare arsa üzerine başlangıçta 200 yataklı şekilde planlanmış modern bir hastane inşa etmek üzere hazırlıklara başlayacağız. Bunun için öncelikle bu arsanın Sağlık Bakanlığı'na teslim edilmesi lazım. Karabük İl Özel İdaresi'ne istimlak için bakanlık olarak parasal yardım da yapacağız. Bu arsa üzerine kamu-özel ortaklığı diye tabir ettiğimiz finans modeliyle yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alana ulaşabilecek çok modern çağdaş bir hastane yapacağız. İçinde geniş poliklinik acil alanları, klimasyonu, akıllı bina şeklinde dizayn edilmiş yapısıyla her odasında banyosu ve tuvaleti olan bir ve iki yataklı hastane binası inşa edeceğiz. Arsa problemsiz şekilde teslim edildiği takdirde projeye başlayacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber