Sendikalara 'Çekilin' çağrısı

Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK Başkanı Resul Akay, KESK'in toplugörüşme masasını terk etmesinin 'gecikmiş ama doğru bir karar' olduğunu ifade ederek, diğer iki sendikaya da 'masayı terk edin' çağrısı yaptı.

Hükümetin toplusözleşme görüşmelerine bağlayıcı bir metinle geldiğini kaydeden Akay, bu bağlayıcı metnin haziran ayında yapılan Yüksek Planlama Kurulu'nda (YPK) karara bağlanan Orta Vadeli Mali Plan olduğunu ifade etti. YPK kararının, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in üzerinde bir karar olduğunu söyledi.

KESK'e destek

Akay, şöyle konuştu: "Başbakan Yardımcısı, kendisine verilen metin çerçevesinde görüşmeleri yapıyor. KESK masayı terk ederek doğru iş yapmıştır. Diğer iki sendikanın da masayı terk etmesi lazım. Hükümet, daha önce tespit ettiği rakamı memur sendikalarına dayatıyor. Masada kamu çalışanlarına aykırı bir kararın altına imza atarsanız, bunu iş yerlerinizde çalışanlarınıza anlatamazsınız."

DSP Başkanı Zeki Sezer dün Kızılay'da bulunan BASK Toplu Görüşme İzleme ve Yönlendirme standını ziyaret etti. Sezer, "Memurların kararlı eylemlerinde yanlarındayız" diye konuştu.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber