Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu kaldırılıyor.

Haber Giriş : 02 Mart 2004 07:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu kaldırılıyor.

3 yıldır süren ortak yönetim dönemi bitiyor. Sayın, başka göreve atanacak 2001 yılında oluşturulan Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu aradan geçen yaklaşık 3 yıldan sonra kaldırılıyor.

Reuters'in bir yetkiliden aldığı bilgiye göre, Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın mart sonuna kadar yapılacak genel kurullarında her iki bankanın yönetim kurulu ayrı ayrı belirlenecek ve ardından Ortak Yönetim Kurulu uygulamasına son verilecek.

Yetkili, IMF'nin Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu'nun kaldırılmasına karşı olmadığını söyledi. Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu 5'i murahhas olmak üzere 11 üyeden oluşuyor. AKP'nin iktidara gelmesinin ardından geçen yıl mart ayında Kamu Bankalarının yönetimi ile Ortak Yönetim Kurulu üyeleri değiştirilmişti.

Bu yıl mart ayında Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nın ayrı ayrı yapılacak genel kurullarında yeni yönetim kurulu üyeleri belirlenecek ancak geçmişte olduğu gibi bu banka yönetim kurullarına ortak isimler seçilmeyecek. Şu anda Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Zeki Sayın'ın da başka bir göreve kaydırılacağı belirtiliyor. Zeki Sayın'ın Türkiye Kalkınma Bankası'nın başına getirilebileceği konuşuluyor.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber