Toplu Görüşmeler Anlaşmazlıkla Sonuçlandı

Memur sendikaları konfederasyonları temsilcileri ile hükümet yetkilileri arasındaki toplu görüşmelerin son turu anlaşmazlıkla sonuçlandı. Hükümet son tur görüşmelerinde, iki seçenekli bir teklif sunmuştu. Ancak Kamu Sen, teklifin beklentilerini karşılamadığı belirtip masayı terk etmesi sonrasında görüşmeler sona erdi. Konfederasyon yetkilileri, mücadelelerini "fiili ve hukuki" olarak sürdüreceklerini açıkladılar.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
30/08/2006 Devlet Bakanı Şahin: En düşük maaş 100 YTL artacak, bu son rakamımız
30/08/2006 Memur-Sen Başkanı Aksu: İlk kez bu kadar katı bir tutumla karşılaştık
30/08/2006 Akyıldız: Bundan sonra eylem zamanıdır

Hükümet'in, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam için dünkü görüşmelerde, iki seçenekli teklif sundu...

Tekliflerden birinde, en yüksek maaş alan memurların maaşlarında gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylık dönemlerinde yüzde 2,5 olmak üzere kümülatif yüzde 5,1, en düşük maaş alan memurların maaşlarında da aynı dönemler için yüzde 4 olmak üzere kümülatif yüzde 8.2'lik artış öngörülüyor.

İkinci teklifte ise bütün memurların maaşlarının gelecek yılın ilk ve ikinci 6 aylık dönemlerinde yüzde 2,5 olmak üzere kümülatif 5.1 oranında arttırılması, buna ilave olarak en düşük maaş alan ve döner sermayeden yararlanamayan yaklaşık 1 milyon 400 bin memura birinci ve ikinci 6 aylarda 20'şer YTL'lik denge tazminatı ödenmesi yer alıyor.

Konfederasyonlar, hükümetin zam teklifini kamu çalışanlarının beklentilerine cevap vermediği gerekçesiyle kabul etmediler. Konfederasyon yetkilileri, mücadelelerini "fiili ve hukuki" olarak sürdüreceklerini açıkladılar.

 


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber