MKE: Duyarlılığı paylaşıyoruz ama taksiti bankalar yapıyor

Haber Giriş : 30 Ağustos 2006 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tepkilere rağmen silah satışından vazgeçmeyen MKE, topu bankalara attı: Kamuoyunun bu konudaki hassasiyetini anlıyoruz, ancak kredi kartlarına bankalar tarafından taksit yapılıyor.

Elindeki stokları eritmek için kredi kartına taksit yöntemiyle silah satan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), silah sahibi olmayı kolaylaştırdığı için yoğun tepki aldı. Eleştiriler üzerine açıklama yapan MKE, silahları peşin olarak sattığını ancak vatandaşın kullandığı kredi kartlarına bankalar tarafından taksit imkanı sağlandığını açıkladı.

SATIŞLAR DURMAYACAK

Yerli üreticiyi korumak ve silah fabrikasında biriken stokları eritmek için bir defaya mahsus olarak bu uygulamayı başlattığını belirten kurum, bazı yerli üreticilerin müşterilerine 15 taksite kadar nakit kredi imkanı tanıdığına dikkat çekti. Kurum kamuoyunun konuyla ilgili duyarlılığını paylaştığını bildirdi. Silah satışının Emniyet Müdürlüğü'nden ruhsat alan kişilere yapıldığına dikkat çeken MKE, gelişigüzel silah satışı yapıldığı eleştirilerine de tepki gösterdi. Stoklar bitinceye kadar satışların süreceğini kaydeden kurum, bunun 6-7 ay daha devam edebileceğini bildirdi. Internet sitesinde 'Kampanyalı tabanca satışı' duyurusu halen yer alan kurum, 7 Ağustos 2006 tarihinden itibaren; iki seçenekli olarak peşin fiyatına indirimli ve banka kredi kartına 10 ay taksit imkanı sunacağını belirtiyor. MKE'nin kredi kartlı ve 10 ay taksitli satış kampanyası Akbank, İş Bankası ve Ziraat Bankası ile anlaşmalı olarak yürütülüyor.

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber