Kılıçdaroğlu'ndan DYP - SHP uyarısı

DYP-SHP koalisyonunda hükümet protokolünün 4 kez değiştiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu "14 ilkemizin nasıl karşılanacağının detaylı bir şekilde protokole yansıması gerekiyor" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Temmuz 2015 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu'ndan DYP - SHP uyarısı

MERİÇ TAFOLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bu hafta başlaması öngörülen koalisyon görüşmeleri öncesi yakın kurmaylarına, 1991 yılında kurulan DYP-SHP hükümetinden örnekler vererek uyarılarda bulunduğu belirtiliyor. Alınan bilgilere göre, DYP-SHP koalisyonunda hükümet protokolünün 4 kez değiştiğini ve her seferinde karşılanamadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "14 ilke açıkladık. 14 ilkenin nasıl karşılanacağının açık bir biçimde protokolde yer alması gerekiyor" dedi. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, 14 ilkenin içinin doldurulması konusunda tek başına çalışıyor.

Bu hafta başlaması öngörülen koalisyon görüşmelerine CHP yönetimi de hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu, ilk tercihinin hala "yüzde 60'lık blok" olduğuna işaret etse de, seçim sonrası yaşanan gelişmeler ışığında bu olasılığın çok azaldığına dikkati çekiyor. Ak Parti'nin CHP'nin taleplerini kabul etmesini de zor bir olasılık olarak değerlendiren CHP yönetimi, her şeye rağmen koalisyon görüşmelerinde "yapıcı" bir tavır almak için hazırlıklarını da sürdürüyor.

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, yakın kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmelerde 1991 seçimlerinin ardından kurulan DYP-SHP hükümetine ilişkin uyarılarda bulunuyor. Kılıçdaroğlu'nun o hükümetin kurulması sürecinde ve iktidarı döneminde yapılan hatalar nedeniyle "merkez sol"un küçüldüğüne işaret ettiği, CHP'yi benzer bir süreç içine sokmak istemediğini anlattığı ifade ediliyor. Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu'nun, "1991 seçimlerinden sonra oluşan DYP-SHP hükümeti arasında yapılan protokol tam 4 kez değişti. Her seferinde karşılanamadı, tekrar yazılmak için masaya oturdu. Bu nedenle protokol meselesi çok önemli" ifadesini kullandı.

'14 ilkeyle bitmiyor'

Kamuoyuna, hükümet görüşmelerinde kendi partilerine yol göstermesi açısından 14 ilkelerini açıkladıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu'nun, "14 ilkeyle bitmiyor. 14 ilkenin nasıl karşılanacağının açık bir biçimde görüşmeler sırasında karşı tarafa anlatmak ve protokole yazmak gerekiyor" dediği, 14 ilkenin detaylandırılması konusunda da tek başına çalışmalar yürüttüğü öğrenildi. Bu çalışmada; çıkarılacak kanunlardan, yapılacak değişikliklere, kurum içi düzenlemelerden, yapısal reformlara kadar geniş bir yelpazenin yer alacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber