Gündemden önemli başlıklar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Harp Okullarında diploma töreni...

- Hava Harp Okulu Komutanlığı ile Deniz Harp Okulu Komutanlığında diploma ve sancak devir-teslim törenleri yapılacak.

- Törenlere Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

2- Memurların toplu görüşmeleri...

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakanlık Merkez Binada basın toplantısı düzenleyecek.

- Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, konfederasyonun genel merkezinde yapacağı basın toplantısında zam oranları ve toplu görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

3- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, hazır giyim ve konfeksiyon sektörü temsilcileriyle İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

- Tüzmen, Bursa'da, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından düzenlenen "1. Tekstil Sanatları Sergisi"nin açılışına da katılacak.

- Daha sonra Gaziantep'e geçecek olan Bakan Tüzmen, AK Parti İl Başkanlığında teşkilat yöneticileri ve belediye başkanlarıyla bir araya gelecek.

4- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kastamonu ve Sinop'ta inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

5- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gaziantep'te inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.

6- BM Güvenlik Konseyinin, nükleer faaliyetlerine son vermesi konusunda aldığı karara uyması için İran'a tanıdığı süre doluyor.

7- İsveç'in başkenti Stockholm'de Lübnan için düzenlenecek uluslararası yardım toplantısında, Lübnan'daki insani ihtiyaçlar ve ülkenin yeniden inşası üzerinde durulacak.

8- Siyasi Partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Tüketici Dernekleri Federasyonunun "10 Eylülde bir günlük benzin almama ve pahalı enerjiye hayır" kampanyasına destek amacıyla Ankara'daki Celal Bayar Köşkü'nde düzenlenen programa katılacak.

- Ağar, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde de Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, Süt ve Tarım Ürünleri Festivali'ne katılacak.

-DSP Genel Başkanı Sezer, Sinop'ta partisince Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

9- Festival...Ziyaret...Toplantı...Fuar...

-14. Nemrut Kommagene Festivali kapsamında, Mersin Devlet Opera ve Balesi dev tanrı heykellerinin bulunduğu Nemrut ören yerinde sanatseverlerle buluşacak.

- Çin Halk Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosu Zhang Zhiliang, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Vali Oğuz Kağan Köksal'ı ziyaret edecek.

- TESKOMB izmir Bölge Birliği ve Avrupa Kredi Garanti Kuruluşları Birliği tarafından düzenlenen "Esnaf, Sanatkar ve KOBİ'lerin Finansal Kaynaklarına Erişimi" Konferansı, Kaya Prestige Otel'de başlayacak.

- Ege Bölgesi Deri Sanayicileri Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Moğolistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Bazarsad Carkalsaikhan başkanlığındaki heyet, İzmir Menemen Serbest Bölgesinde incelemelerde bulunacak.

- Ege Sanayiciler ve İşadamları Derneğinin (ESİAD) davetlisi olarak İzmir'e gelen Harvard Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Viktor Mayer-Schönberger, ESİAD Dernek Merkezinde "Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki Avrupa Kimliğini Algılama Farklılıkları" konulu konferans verecek.

- 75. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın 1 Eylül Dünya Barış gününde açılacak olması nedeniyle, "İEF'den Barış Çağrısı" konulu toplantı yapılacak. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu da katılacak.

- İhlas Fuar tarafından düzenlenen İstanbul Kalıp Fuarı, Dünya Ticaret Merkezi'nde açılacak.

10- Ali Sami Yen Projesi'nde ön protokol tamam...

- Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar:

- "Arsa devrine ilişkin protokol konusunda Başbakan'dan onay aldım. Arsa devir işlemleri başlatıldı."

- Ön protokolde, Ali Sami Yen'in ve Seyrantepe'deki arazinin 120 bin metrekarelik bölümünün TOKİ'ye devredilmesi karşılığında, TOKİ'nin, "en az 50 bin kişilik, üstü kapalı, çok amaçlı spor kompleksi yapması" şartı bulunuyor.

11- HALKBANK, özelleştirmede son viraja hızlı girdi...

- 2001 krizinin ardından finansal yeniden yapılandırmaya tabi tutulan bankada, 5,5 yılda krediler yüzde 679, özkaynaklar da yüzde 234 arttı.

- Bu dönemde bankanın toplam aktifleri 15,3 milyar YTL'den 31,7 milyar YTL'ye, toplam mevduatı da 10,2 milyar YTL'den 25,5 milyar YTL'ye çıktı.

12- CeBIT Bilişim Eurasia 5 Eylülde start alıyor...

- HİFAŞ Genel Müdürü Şafak Alpay:

- "Fuarın geçen yıl 2 milyar dolarlık işi tetiklediğini tahmin ediyoruz. Bu yıl ise 2,5 milyar dolarlık bir iş hacmini tetikleyeceğini tahmin ediyoruz."

- "Fuara 70 ülkeden 150 binin üzerinde ziyaretçi katılacak."

13- Karavancılar için cennet: Türkiye...

-Avrupalı zengin karavan tutkunları, bakir, güvenli sahilleri ve ucuzluğu nedeniyle tatil için Türkiye'yi tercih ediyor.

-Türkiye'yi 21 yıldır tercih eden İtalyan Pecol:

"Doğal zenginliklerle dolu sahillere sahip olması ve halkın cana yakınlığı, aile ortamı yaşatması, karavancılar için burayı cennet yapıyor"

-Fransız Carrasco çifti: "Akdeniz'e sahili bulunan çok sayıda ülkeyi dolaştık ama Türkiye gibisi yok"

14- 15. Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda, A Milli Takım, klasman maçında Saitama'da Litvanya ile karşılaşacak.

15- (A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'nda 6 Eylül Çarşamba günü cezası nedeniyle Almanya'da Malta ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek.

- (A) Milli Futbol Takımı teknik heyet ve futbolcuları, Futbol Federasyonunun sponsoru Mercedes-Benz'in, Alman Büyükelçiliği Konukevi'nde vereceği "10. Yıl" gala yemeğine katılacak.

- (A) Milli Futbol Takımı oyuncuları, basın mensuplarıyla Polat Renaissance Oteli'nde bir araya gelerek, röportaj verecek.

16- Fortis Türkiye Kupası 1. tur mücadelesi, İzmir'de yapılacak Karşıyaka-Altay maçıyla sona eriyor.

17- 4. Avrupa Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda Ahmet Cömert Spor Salonu'nda devam edilecek.

- Organizasyonun ikinci gününde Türkiye, Almanya ile karşılaşacak.

18- İstanbul'da düzenlenecek olan 9. Uluslararası Beko Pro-Am 2006 Golf Turnuvası'nın tanıtımı amacıyla Divan Oteli'ndeki basın toplantısına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Uluslararası Profesyonel Golf Federasyonu İkinci Başkanı Norman Fletcher de katılacak.

19- Türk Telekom Lig A'da 3. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber