Vali'den müdürlere yasak...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurum müdürlerine genelge göndererek izin almadan basına açıklama yapmamalarını isteyen Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, her kafadan ses çıkmaması, polemikler ve devleti töhmet altında bırakan değerlendirmeler olmaması için böyle bir tedbir aldığını söyledi.

Vali Çalışıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurum müdürlerinin ilgi alanları olan konularda teknik açıklama yapmaları için izin almalarının gerekmediğini belirterek, "Ancak bazı arkadaşlar, teknik açıklamanın boyutunu bilemiyor. Basına açıklama yaparken bizden izin alsınlar, bilgim olsun istedim. Çünkü bu sefer olay, Bremen Mızıkacıları'na dönüyor. Her kafadan ses çıkmasın istedim. Baktım ki son zamanlarda çoğu arkadaş basında çeşitli şekillerde açıklamalar yapıyor. Birçok konular teknik ama maalesef, bazen de ipin ucu kaçıyor. Teknik açıklama yapayım derken, başka konularda da fikir sergiliyorlar. Bu sefer, o başka sıkıntılara sebep oluyor. Birlik, beraberlik, bütünlüğü sağlamak bakımından kurum müdürü arkadaşlarımızdan açıklama istediğiniz zaman basın müşavirliğimiz vasıtasıyla iletirseniz, hemen biz kurum müdürüne direktif veririz. Değerlendirme, yorum olursa, devleti töhmet altında bırakan ve sorumluluk altına sokan açıklamalar olabiliyor. Ben son zamanlarda bunu gördüm. Bunu tekrar disiplin altına almak istedim" dedi.

Kurum müdürlerini polemiklere girmemeleri konusunda uyaran Vali Çalışıcı, "Geçenlerde daire müdürü ile başka kurum arasında polemik oldu. Polemiklere girmemek lazım. Çok konularda da polemikler yapılıyor. Kurum amirleri, müdürlerinin polemiklere girmesi doğru olmaz. Zaten yasal bakımdan yasak. Ankara'da Başbakan ve bakanlar açıklama yapabilir, illerde de sadece valiler açıklama yapabilir. Yasal bakımdan bu böyledir. Kurum müdürlerinin başkalarıyla kendi aralarında polemik yapmalarını, yorumlara sebep olacak, devleti ve kurumu töhmet altında bırakacak açıklamalar yapmalarını olumsuz değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber