İmamlar da chat yapar, tatil ister

Haber Giriş : 01 Eylül 2006 08:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HÜKÜMETLE gerçekleştirilen toplu görüşmelere imamları temsilen katılan Diyanet-Sen, din görevlilerinin haklarını savunuyor. Diyanet-Sen Başkanı Ahmet Yıldız, Türkiye'nin dört bir tarafındaki imamlarla chat yaparak sorunlarını dinliyor, hayır dualarını alıyor.

İMAM KOCA İSTERİM

Yıldız, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni de bitirmiş, ancak eşinin 'Ben avukat değil, imam koca isterim' ısrarı üzerine imamlığa devam etmiş. Kot pantolon ve tişörtle karşımıza çıkan Yıldız, imam üyelerle laptop'undan chat'leşiyor, messenger'daki konuşmasını 'Amin' diyerek tamamlamayı ihmal etmiyor. Yıldız, imamlar için düzenledikleri laptop kampanyasını da övgüyle anlatıyor.

Türkiye'de din görevlilerinin sendikalaşmasını 1998'de sağladıklarını belirten Yıldız, 'Yasada böyle bir hak yoktu, biz aldık. 'Sendikalı imam olmaz' önyargılarını kırdık. Örgütlü gücümüzü kazandık' dedi.

PAPAZDAN FARKI NE

İmamların izin ve tatili olmadığını söyleyen Yıldız, 'Din görevlisinin tatili mi olur, diye tepki gösteriyorlar. Benim de eşim, çocuğum var. Ben de tatile gitmek istiyorum' dedi.

Hastanelere din hizmeti istediklerini belirten Yıldız, 'Neden olmasın? Hastanelere papaz gidince moral ziyaret oluyor, imam gidince 'Kim öldü' deniyor. Hastalara moral hizmeti, iyileşmeye yüzde 30 oranında destek sağlıyor. Bakan Şahin bunu değerlendireceğini söyledi' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber