Yüzde 5 önerilen gişe memuru iş yavaşlatacak

Haber Giriş : 01 Eylül 2006 08:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapı-Yol-Sen, köprü ve otoyol geçiş ücretine yüzde 20 ile yüzde 50 arasında zam yapan, memura yüzde 5 artış öneren hükümeti protesto için gişelerde iş yavaşlatma kararı aldı. KESK'e bağlı Yapı-Yol-Sen Başkanı Bedri Tekin, hükümetin bu zamla yılın kalanında vatandaştan 42 milyon YTL fazla para tahsil edeceğini, bunun yarıdan fazlasını köprülerden geçen İstanbulluların ödeyeceğini söyledi.

Bu yılın sekiz ayında otoyol ve köprü geçişinden toplam 250 milyon YTL gelir elde edildiğini belirten Tekin, ücretler aynı kalsaydı, yıl sonuna kadar yaklaşık olarak 150 milyon YTL daha gelir elde edileceğine dikkat çekti.

Yapılan zamla yılın ikinci yarısında sağlanacak gelirin 192 milyon YTL olacağının tahmin edildiğini belirten Tekin, bunun da 2006 yılının kalan dört ayında vatandaşın cebinden 42 milyon YTL daha fazla para alınması anlamına geldiğini vurguladı. Tekin, bu paranın yarıdan fazlasını ise köprülerden geçen İstanbulluların ödeyeceğine işaret etti. Zammın nedeninin köprülerin özelleştirilmesine yönelik hazırlık olduğunu ileri süren Tekin, "Daha önce manuel geçişi kaldırarak bu yolda bir adım atan karayolları, alıcıların gelirini artırmak için şimdi de geçiş ücretlerine zam yaptı" diye konuştu.

'Destek bekliyoruz'

Otoyol ve köprülerdeki personelin kamuda 650-700 YTL maaşla, en kötü koşullarda çalışan kesim olduğuna dikkat çeken Tekin, "Alınan karar doğrultusunda gişe memurları, insanca yaşanacak ücret, sağlıklı çalışma ortamı ve fiili hizmet hakkı talebi ile 14 Eylül'de iş yavaşlatma eylemi ve basın açıklamaları yapacak. Köprü ve otoyolları kullanan sürücülerin, gişe memurlarını anlamasını ve taleplerini sahiplenmesini bekliyoruz. Gişe memurlarının görevlerini daha iyi şartlarda yapması için halkın da desteğine ihtiyaç var" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber