Erdoğan: Batı'nın tamamında 200 bin mülteci var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sporcu ve sanatçıların katıldığı iftar programında konuştu. 'Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi birileri tarafından istenmiyor.' diyen Erdoğan, 'Benim bir Cumhurbaşkanı olarak hep arzum isteğim şu, diyorum ki biz birlikte olursak, biz iri, diri, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak, o zaman bizi kimse yıkamayacaktır." diye konuştu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Temmuz 2015 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Batı'nın tamamında 200 bin mülteci var

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Ramazan ayının sonlarına yaklaştık. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi bu işin en önemli nezaket kuralı. Tüm bunların içinde süzüle süzüle gelen bir tarihimiz var. 2 milyon insan kamplarda ve şehirlerimizde. Batı'nın tamamında 200 bin mülteci var. Bu kadar komik. Türkiye bu süreci işletti, işletiyor.

Bombalar altındaki bu insanlara kapımızı kapatamazdık. Harcamamız 6 milyar doları buldu.

Hiç endişem yok. Birilerinin yalan yanlış şeyler söylemesi çok komiktir. 78 milyon nüfus ile 10 bin doların üzerine çıkmış bir milli gelirimiz var.

Türkiye çok farklı bir konumda. Bu kıskanılıyor. Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi birileri tarafından istenmiyor. 'Acaba nerede nefesini keseriz' diye düşünüyorlar.

Benim bir Cumhurbaşkanı olarak hep arzum isteğim şu, diyorum ki biz birlikte olursak, biz iri, diri, kardeş olursak hep birlikte Türkiye olursak, o zaman bizi kimse yıkamayacaktır. Bunu başarmamız lazım. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bizim ikide bir önümüze getirilen bu Türk'tü, Kürt'tü, Laz'dı, Çerkez'di, Gürcü'ydü, Abaza'ydı... Ben artık diyorum bizim kitabımızda bunların yeri yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığında bütünleşmeye mecburuz, orada bir olmaya mecburuz, orada beraber olmaya mecburuz.

Sizin konumunuz çok çok önemli. Sporda elde edilen başarılar, sanatta uluslararası çekilen filmler gibi ABD'ye dek uzanıyor. Bizim yapımlarımız izleniyor. Bunun ilerlemesi lazım. Tabi bizler de elimizden gelen desteği vereceğiz. Sizler bizim kırılmayan çınar gibi kökleri maziye uzanan ağaçlarımız durumundasınız. Bunla iftihar etmeye devam edeceğiz. Birliğiniz beraberliğiniz çok daha önem arz ediyor. Bu ülke teröre kurban edilirse çok yazık olur.

Allah bizi farklı kavimler halinde yarattı. Ama birbirimizle daha iyi anlaşalım diye yarattı. Türkün Kürde, Kürdün Türk'e bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece Allah'a daha ne kadar yakınsak öyledir.

Hep birlikte Türkiye olalım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber