Bostancı: HDP, koalisyon formülünü zora zokuyor

TBMM Başkanvekili Bostancı: "Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için gayret göstereceğiz, CHP ile MHP ile görüşeceğiz, HDP ile de görüşeceğiz elbet ama HDP'nin yürüttüğü mevcut siyaset koalisyon formülünü zora zokuyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2015 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bostancı: HDP, koalisyon formülünü zora zokuyor

TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, koalisyon görüşmelerinde bütün partilerin olumlu yaklaşımına ülkenin ihtiyacı olduğunu belirterek, "Çatışma gerilim iyi bir yol değil" dedi.

Bostancı, AK Parti Uşak İl Başkanlığı'nın Ata Park'ta düzenlediği iftar öncesi yaptığı konuşmada, yarın başlayacak koalisyon görüşmelerinin ülke için hayırlı olmasını diledi.

Seçimlerin ardından oluşan siyasi tabloya herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyleyen Naci Bostancı, Türkiye'nin 2023 ve 2053 hedeflerine doğru ivedi adımlarla ilerlemesi gerektiğinin altını çizdi.

"Milletin ortaya koyduğu irade her zaman başımızın üzerindedir" diyen Bostancı, partisinin Türkiye'yi hükumetsiz bırakmamak için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Sadece AK Parti'nin göstereceği gayretin koalisyon görüşmelerinde tek başına yeterli olmayacağını dile getiren Bostancı, bütün partilere sorumluluk düştüğünü ifade ederek, "Koalisyon görüşmelerinde bütün partilerin olumlu yaklaşımına elbetteki ülkenin ihtiyacı var, çatışma gerilim iyi bir yol değil. Ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için gayret göstereceğiz, CHP ile MHP ile görüşeceğiz, HDP ile de görüşeceğiz elbet ama HDP'nin yürüttüğü mevcut siyaset koalisyon formülünü zora sokuyor" diye konuştu.

-

"AK Parti'siz bir hükümet olmaz"

Seçimlerin ardından oluşan olumsuz havanın dağıldığını, tüm siyasi partilerin AK Parti'siz bir hükümet olmayacağı kanısına vardığını vurgulayan Bostancı, "CHP'li arkadaşlar, CHP Genel Başkanı AK Parti'siz bir hükümet için önce yüzde 60 dedi, böyle bir matematik yaptı. Sonra yüzde 60 mümkün olmadığını gördü, daha olumlu düşüncede mesajlar vermeye başladı. MHP'liler de doğrusu daha çok 'ana muhalefet biz olacağız, siz gidin CHP ile koalisyon kurun HDP ile kurun siz şöyle yapın siz böyle yapın' dediler, divan sazı gibi yol göstermeye çalıştılar. Sanırım onlarda bu yoldan yavaş yavaş vazgeçtiler" dedi.

-"HDP etnik siyasetten vazgeçmeli"

HDP'nin Türkiyelileşmesi gerektiğini ve etnik siyaset davasından vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Bostancı, "HDP, bu milletin tamamını kucaklasın. Etnik milliyetçilik yapıp tabiri caizse hem nalına hem mıhına siyaseti ile ortaya çıktığınızda AK Parti'den bir yakınlık göremezsiniz. HDP bunu anlamalı. HDP bu milletin birliğini dirliğini sağlama konusunda barışı sağlama konusunda ortaya bu kadar ağırlığını koymuş AK Parti'ye karşı bu seçimlerde ulusalcıların bir oyunu olarak siyasetin parçası haline geldi. Sayın Demirtaş AK Parti hısımlığının üç beş oy getireceğini gördü bunu devam ettirdi. AK Parti'ye karşı haksız, yersiz suçlamalarda bulundu. Böyle bir geçmişle koalisyon kurulması ortamını ortadan kaldırmış oldu" diye konuştu.

-"AK Parti herkesle görüşecek"

Ramazan Bayramı öncesi koalisyon görüşmelerinin başlayacağını, görüşmelerden olumlu sonuçların çıkacağını ümit ettiğini kaydeden Bostancı, şunları kaydetti:

"AK Parti dersine iyi çalıştı, çok iyi hazırlandı. İnşallah bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için gayret göstereceğiz. CHP ile MHP ile görüşeceğiz. HDP ile de görüşeceğiz elbet ama HDP'nin yürüttüğü mevcut siyaset koalisyon formülünü zora sokuyor. Bu coğrafyada Türklerin, Kürtlerin ve Arapların kaderi ortaktır, Arapları Türklere, Kürtleri Türklere düşürerek ekmek çıkartmak isteyenler emperyalist güçlerdir, bu hasımlığın ateşine odun taşıyanlarda bir takım büyük güçlerin maşası olmaktan öte bir hizmet görmezler. İnşallah görüşmelerden bir irade görürüz, hangisiyle koalisyon yaparsak bu ülkenin geleceği için çocuklarımız geleceği için, bölgenin barışı için hangi koalisyon hayırlı olacaksa ona destek vereceğiz."

İftara, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım ile partililer katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber