'Bankacılık sektöründe hane ve kurum borçlanmaları hafifledi'

Uluslararası değerlendirme kuruluşu Standard and Poor's Türkiye'nin bankacılık sektörünü değerlendirdiği raporunu açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2015 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bankacılık sektöründe hane ve kurum borçlanmaları hafifledi'

Uluslararası değerlendirme kuruluşu Standard and Poor's'un Bankacılık Sektörü Ülke Riskleri Değerlendirmesi (BICRA) metodolojisine göre hazırladığı ve Türkiye'nin bankacılık sektörünü değerlendirdiği raporu açıklandı. Rapora göre, Türkiye bankacılık sektörünün güçlü yönleri; Türk bankacılık sektöründe genel olarak hane ve kurum borçlanmalarının hafiflediğinin görülmesi, Türkiye bankacılık düzenleme, denetim ve yönetiminin diğer gelişmekte olan ülkelere göre daha iyi konumda olması, riskleri uygun fiyatlandırabilen istikrarlı bankacılık sektörü oldu.

Türkiye bankacılık sektörünün zayıf yönleri ise düşük yurtiçi tasarrufları, yüksek meblağlı kısa dönemli dış borçlar ve az gelişmiş borç piyasası nedeniyle Türk bankalarının gergin fonlama pozisyonları, diğer ülkelere göre daha düşük kişi başına düşen milli gelir, yüksek ve dövizden oluşan ticari kredilerin oluşturduğu dolaylı kredi riskleri oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber