BBG gibi hakimevleri!

İstanbul'da kritik dosyalara bakan hakim ve savcıların büyük bölümünün de ikamet ettiği lojmanda kamera görüntülerinin şifresiz olarak internetten yayımlandığı ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Temmuz 2015 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BBG gibi hakimevleri!

Başakşehir'de bulunan ve çoğu üst düzey 200 hakim savcının ikamet ettiği lojmanda, "site güvenliği" adına adeta güvenlik skandalına imza atıldığı ortaya çıktı. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesinin de ikamet ettiği siteye ait 12 güvenlik kamerasına ait tüm görüntüler internet üzerinden herkese açık olarak canlı yayımlanıyor.


7/24 ŞİFRESİZ YAYIN

SABAH muhabiri de söz konusu lojmanın internet sitesine girdi ve kamera görüntülerini dışarıdan birisi olarak izlenip izlenemediğini test etti. Görüntüler hiçbir şifre olmadan sitede oturmasanız da açılıyor. 12 kamera sitenin birçok bölümünden detaylı kesitler sunuyor. Özellikle ortak alanları gören kameraların kaliteli yayını sayesinde bahçede dolaşanların yüzleri bile seçilebiliyor.


BÜYÜK GÜVENLİK AÇIĞI

Birçoğu emniyetçe yakın koruma statüsünde korunan, terörle mücadele etmiş ya da halen etmekte olan hakim savcıların, günün büyük bölümünde vakitlerini geçirdikleri lojmanlarının site içi güvenlik kamera görüntülerinin dışarıya servis edilmesi güvenlik açığı olarak nitelendiriliyor. Çünkü görüntülerde sitenin birçok alanı görülüyor.

'YAYINI HEMEN DURDURUN'

Bu durumdan rahatsızlığını dile getiren bazı hakim ve savcılar kamera yayınının dışarıya kapatılması gerektiğin vurguluyor. Sitede ikamet eden bir hakim SABAH'a, skandalı değerlendirdi. Adının saklı kalmasını isteyen hakim, durumdan avukat bir arkadaşının uyarısıyla haberdar olduğunu belirterek, "Lojmanların bulunduğu sitenin internet sayfasına girildiğinde güvenlik kamerası görüntüleri dışarıya yayın yapıyormuş. Bir avukat arkadaşımız uyarınca fark ettik. Bunu yönetime bildirenler oldu. Bu sitede kritik dava ve soruşturmalara bakan, terörle mücadele eden personel kapsamında çok sayıda hakim-savcı var. Acilen bu yayın durdurulmalı" dedi. Lojmanların internet sitesinde yayımlanan güvenlik kamerası görüntülerinde tüm yerleşkeyi görmek mümkün olabiliyor. Toplam 12 ayrı kamera bağlantısında spor kompleksleri, çocuk oyun alanı, park bölgesi, site giriş bölümüyle genel görüntüler site ziyaretçileri tarafından şifresiz olarak görüntülenebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber