Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'den imar oyunu

Buz Residence'daki 17 dairesiyle günlerdir kamuoyunun gündeminde olan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin Küçükbakkalköy'de sahibi olduğu 916 ve 848 metrekarelik arazilerine plan tadilatı yapmak için imza attığı ortaya çıktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Temmuz 2015 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'den imar oyunu

İmar planlarında toplam 2 bin 290 metrekarelik arazi konut alanı olarak görünürken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin imzasıyla hazırlanan yeni plan tadilatıyla bu alan, ticaret ve hizmet alanına çevrilmek isteniyor.

Arazilerin 1/1000'lik imar planı teklifi ilçe belediye meclisine seçimlerden hemen sonra, 8 Mayıs 2014'te geldi. Yeni planda bazı farklılıklar ise göze çarptı. Plana, İlgezdi'nin ortaklarından olduğu 916 metrekare alan ile şirketi Erguvan İnşaat'a ait 848 metrekarelik araziler de eklendi. Ataşehir Belediyesi tarafından kabul edilen 1/1000'lik uygulama imar planı İlgezdi'nin imzalı yazısıyla 2 Haziran 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na (İBB) yollandı. Yapılan imar değişikliği İBB'deki raportörlerin önüne geldi. Raportörler, ilk yapılan 1/5000'lik imar planlarında İlgezdi'nin ortak olduğu 49 No'lu paftanın olmadığını, daha sonradan eklendiğini belirledi. Yeni plan teklifinde, 1/5000'lik planda şart koşulan 30 metrekarelik inşaat alanına da bir otopark yapılma şartının kaldırıldığı görüldü. 2 bin 290 metrekare büyüklüğündeki arazi, kamuoyunda günlerdir tartışılan Buz Residence'a da oldukça yakın.

İBB REDDETTİ

Yapılan yeni imar planı teklifi 11 Eylül tarihinde İBB Meclisi'ne geldi. İlgezdi'nin onayladığı imar planı tadilatı, aralarında CHP'li meclis üyelerinin olduğu olumsuz görüşle kabul edilmedi ve ilçe belediyesine iade kararı verildi. Ataşehir Belediyesi 3 parselle ilgili tekrar imar planı hazırladı. İmar planı şu anda İBB imar komisyonunda bekliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber