Bakan Şahin: Memura fazla zam, yatırımı engeller

Haber Giriş : 03 Eylül 2006 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir'de aldığı maaşla geçinemediğinden yakınan, daha fazla artış yapılmasını isteyen bir memurla ilginç bir diyaloga girdi.

Şahin, gelir dağılımından hakettikleri payı alamadıklarını belirterek, grev hakkı toplu sözleşme yasası isteyen memura, "Memura daha fazla verdiğimizde yatırımlardan kesmek zorunda kalırız. Grev hakkı verilirse de devlet kilitlenir" dedi.

TENİS KULÜBÜ AÇTI: Mehmet Ali Şahin ve Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Buca Belediye Başkanı AKP'li Cemil Şeboy'un daveti üzerine geldikleri İzmir'de Buca Belediyesi Tenis Kulübünü'nü hizmete açtı. Açılış öncesi Şahin ve Aydın ile AKP İzmir Milletvkeli İsmail Katmerci, Vali Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte Türk Mili Basketbol Takımı'nın Fransa ile Dünya Basketbol Şampiyonası'nda oynadığı, beşincilik maçının ilk iki periyodunu izledi. Katmerci'nin sorusun üzerine memur sendikaları ve konfederasyonları ile yürüttükleri ve anlaşma sağlanamayan toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili bilgi veren Şahin'in "Düşük maaş alan memura yüzde 13.6'ya varan zam veriyoruz. Ortalama olarak ise zam yüzde 10,5'tir. 6 Eylül Çarşamba günü yeniden görüşeceğiz" dedi.

ÇOCUĞA HARÇLIK ÖRNEĞİ: Tenis Kulubü'nün açılışına gelen vatandaşlarla konuşan Şahin'e Bucalı bir memur maaş siteminde bulundu. Şahin, memurla girdiği diyalogda önce, "Memura daha fazla vermek istemez miyiz? Ancak, başka kalemlerden kesmek zorunda kalırız. Nasıl sen bir baba olarak çocuğuna fazla harçlık vermek için yiyeceğinden keseceksen, biz de memura daha fazla verdiğimizde yatırımlardan kesmek zoruna kalırız. Örneğin Beydağ Barajı mutlaka bitmeli. Aksi halde ova susuz kalacak. Ben hem barajı bitirmeli hem de memur arkadaşa enflasyon üzerinde maaş vermeliyim" dedi.

İNŞALLAH VERİRİZ: Şahin'in bu sözleri üzerine Bucalı memur, gelir dağılımından memurların hakettiği payı alamadığını söyledi. Her kesimin hakettiği payı olanaklar nispetinde almak istediğini belirten Şahin, Türkiye'nin borç ödediğine dikkat çekti. Şahin, "Topladığımız verginin 50 YTL'sini borca veriyorduk. Faizleri indirdiğimiz için artık 25 YTL'sini ödüyoruz. İnşallah bir gün Türkiye borç ve faiz ödemez. Gelirimiz artar da memura daha fazla maaş öderiz" dedi. DEVLET MAAŞI ALIYORUM: Bakan Şahin,

tören alanına geçmek için hareket ederken, memur bu kez de grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkı veren yasanın çıkarılmasını istedi. Şahin, "İşte o zaman devlet kilitlenir. Memurlar benim mesai arkadaşlarımdır. Birlikte hizmet ediyoruz. Ben mesai arkadaşlarımın rahatsız olmasını ister miyim? Kuşkusuz daha iyi şartlarda yaşamasını isterim. Devletin parası benim değil ki, sizin paranız. Türkiye'nin ihtiyaçlarına göre değerlendiriyoruz. Ben de, Sayın Bakan Mehmet Aydın da devletimiz ne kadar uygun gördüyse o kadar maaş alıyoruz. Hadi, selam söyle memur arkadaşlarına" diyerek elini önce mumurun omuzuna attı, daha sonra yanından ayrıldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber