Öğretmenin isyanı: Bana babam bakıyor

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurun gönlünün zengin olduğunu söyleyen 23 yıllık öğretmen Hasan Şılak, ?Babamdan destek almadan ayakta duramıyorum? diyor

?Türkiye'dekİ memurların yüzde 46'sı ev sahibidir? diyen Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e memurların isyanı sürüyor. Türkiye'de bir öğretmenin ortalama 940 YTL kazandığını söyleyen öğretmenlerle VATAN konuşmaya devam ediyor. Kıbrıs Rum Kesimi'nde bir öğretmenin 4 bin 500 euro maaş aldığını buna karşın bu rakamın Türkiye'de 600 euro düzeyinde olduğunu söyleyen öğretmenler nasıl geçindiklerini anlattı.

GİDERİ KARŞILAMIYOR

Karı koca sınıf öğretmenliği yapan Hasan ve Gülbin Şılak'ın Merter Tozkoparan'daki evlerindeyiz. Bakan Şahin'in açıklamalarının ardından 23 yıldır öğretmenlik yapan Hasan Şılak (42) ile dokuz yıldır eğitim camiasının bir neferi olan Gülbin Hanım'a (38) dinliyoruz. Kendisinin 980 YTL, eşi Gülbin Hanım'ın ise 800 YTL maaş aldığını söyleyen Hasan Hoca anlatıyor: ?Bizim evimize ayda bin 800 YTL giriyor. Bu büyük paranın 550 YTL'si geldiği gibi kiraya gidiyor. Bir kızım var Ege Üniversitesi'nde Sosyoloji eğitimi alıyor, her ay ona 450 YTL gönderiyoruz. Yani aylığımızın bin YTL'si gelir gelmez gidiyor ve elimize 800 YTL kalıyor. Bakın dinleyin şimdi beni... Su, elektrik ve telefon giderimizin toplamı 150 YTL oluyor ve geriye kalan 600-650 YTL'yi de kredi kartına yatırıyoruz. Zengin öğretmenin durumu bu...?

TARHANA MEMLEKETTEN

Hasan Bey, bitirmeden eşi Gülbin Hanım söze giriyor: ?Daha açık konuşmak gerekirse ben ablalarımdan eşimden babasından destek alıyor ve biz böyle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Tarhanamız, peynirimiz, zeltinimiz, şekerimiz hatta turşumuz ve domatesimiz bile eşimin memleketi Edirne'nin Keşan ilçesinden geliyor. Yani bunları biz alamıyoruz, eşimin babası destek oluyor.?

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber