Vekillere hastalanmayı yasakladı

Haber Giriş : 04 Eylül 2006 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lübnan'a asker gönderme tezkeresine kesinlikle ret oyu vereceklerini açıklayan CHP lideri Baykal, ?Milletvekillerimize hastalanmak yasak. Hiçbir mazeret olamaz. Biz görevimizi yapacağız'' dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ?Lübnan'da dinler savaşı yaşandığını'' belirterek, ?'Biz böyle bir savaşta taraf olmayı çok sakıncalı buluyoruz'' dedi. Baykal yaptığı açıklamada, tezkerenin görüşüleceği salı günü CHP'nin tam kadro Meclis'te bulunacağını ifade ederek, ?'Milletvekillerimize hastalanmak yasak. Hiçbir mazeret olamaz. Biz görevimizi yapacağız'' dedi. Baykal, ?'Hükümetin Lübnan'a asker gönderme tezkeresi, muhalefetin ?çatışma olacak' görüşünün haklılığının itirafıdır. Angajman kuralları da bunun kanıtı. Süngü dahil her türlü silah, yani çatışma olacak. Bu netleştiği için AK Parti hükümeti bundan sıyrılmak istiyor, bu nedenle çaba harcıyor. Kara birliği göndermekten vazgeçilmesi de bu nedenledir'' dedi.

Sonunda İran krizi var

Baykal, Lübnan'da bir dinler savaşı yaşandığını vurgulayarak, ?'Biz böyle bir savaşta taraf olmayı çok sakıncalı buluyoruz'' dedi. Bu savaşın önünde ve arkasında ne bulunduğuna bakmak gerektiğini vurgulayanBaykal, ?'Lübnan'daki savaşın önünde Filistin sorunu, ortasında Lübnan'daki çatışma, sonunda ise İran krizi durmaktadır. Filistin sorunu çözülmeden bölgede, Lübnan'da çatışmalar durmaz'' diye konuştu. Terörle mücadele konusundaki görüşlerini de ifade eden Baykal, ?Terörle mücadele için koordinatöre ihtiyaç olmadığını'' söyledi. Baykal, ?Terörle mücadele bizim işimizdir. Bu mücadeleyle ilgili koordinatör atanması, üçlü masa formülü, terörü ulusallaştırır, konunun çözümünü çok yaygınlaştırır ve müzakere masasına çeker. Bu konuda yeni mekanizmaya değil, siyasi iradeye ihtiyaç var'' dedi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber