Borsanın gündeminde asker gönderme var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2006 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Piyasalar bu hafta, Lübnan'a asker gönderme konusunu ve Ağustos ayı enflasyon verilerini takip edecek.

Gedik Yatırım'ın haftalık değerlendirmesinde, geçen hafta endeksteki satışlara tepki geldiği ve hafta boyunca bir yükseliş yaşandığı anımsatıldı.

Değerlendirmede, haftaya başlarken olumlu havanın ve yükselişin devam edebileceği, ancak hemen ardından Lübnan'a asker gönderme konusundaki tezkere tartışmalarının ve Ağustos enflasyonunun piyasalarda etkili olmasının beklenmesi gerektiği vurgulandı.

Direnç seviyelerinden gelebilecek satışlara dikkat etmek gerektiği ifade edilen değerlendirmede, şunlar kaydedildi:

"Ağustos enflasyonunun düşük gelme beklentisi satın alınmasına rağmen beklentinin altında gelip gelmemesi önemli. Genel olarak seansta fazla etkili olmasa da eğer sene sonu hedeflere ulaşmayı kolaylaştıracak bir rakam çıkarsa piyasalardaki olumlu hava biraz daha sürebilir. Dış piyasalar ve gelecek veriler ise önemini koruyacaktır. Ancak FED faiz artırım ihtimalinin iyice zayıflamasının ardından gelecek verilere bakış açısının değişmesi gerekiyor. Bundan sonra verilerin enflasyon etkisinden çok ekonomik büyümeye etkisi tartışılabilir."

Bunların dışında Japon ve İngiltere merkez bankalarının faiz toplantıları ile İran konusundaki gelişmelerin haftanın diğer önemli gündem maddeleri olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber