Komutanın yakasına sarılmıştı telefonda tepki mi dinleyeceğim

Haber Giriş : 07 Eylül 2006 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Bursa'daki iki şehit ailesinden Asteğmen Zeki Burak Okay'ın annesini aramamasının gerekçesini bu sözlerle açıkladı... Erdoğan'ın sözlerinden habersiz olan Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ise "Şehit anneleri yaptıkları her yorumda haklıdır, ellerinden öpüyorum" dedi '.

Başbakan Erdoğan, pazar günü Bursa Ulucami'den kaldırılan iki şehit cenazesinden Er Mehmet Öztürk'ün ailesini ararken, Asteğmen Zeki Burak Okay'ın annesini aramamasının gerekçesini, "Komutanların yakasına sarılmalar... Şimdi telefonda aynı durumla karşılaşırsam bunu mu dinleyeceğim ben" sözleriyle açıkladı. Aynı dakikalarda Erddoğan'ın bu sözlerinden habersiz olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ise "Şehit aileleri yaptıkları her yorumda haklıdırlar. Tüm şehit annelerinin elinden öpüyorum" dedi.

BİLAL GİTSİN DEMİŞTİ

Askerde şehit olan bilgisayar mühendisi oğlu Zeki Burak için, "Bizim çocuklarımız doğuya gidiyor. Önce Bilal Erdoğan gitsin, Doğu'da savaşsın" diyen Neriman Okay, Başbakan Erdoğan'ın kendisini aramadığını belirtmiş ve "Cesaret edemediler beni aramaya. Bursa'da başka bir şehidin ailesine başsağlığı dilemiş Başbakan. Ama bana, maalesef... Beni düşmanı zannetti, beni memleket, hükümet düşmanı gördü. Ben sadece isyan ediyorum" demişti. Başbakan Erdoğan, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında, şehit annesini aramama gerekçesini şu sözlerle anlattı:

MEDYAYA TEPKİ

"Medyamızdan şikayetçiyim. Bilerek ya da bilmeyerek bu işi farklı bir yöne çekme gayretleri, ülkemizde bu havayı doğurur. Geçenlerde bir tanesine telefon açmadım, bir tanesine açtım. Telefondaki açıklamalar, komutanların yakasına sarılmalar. Şimdi telefonda aynı durumla ben de karşılaşırsam bunu mu dinleyeceğim ben. Öbürü tam aksine 'vatanımız sağolsun', 'sizler sağolun', 'sizler koşturuyorsunuz didiniyorsunuz' dedi. Bir taraftan da bana dualar etmeye çalıştı. Biz yan gelip yatmıyoruz ki biz de koşturuyoruz. Bazı köşe yazarları, 'Başbakanlık yan gelip yatma yeri değil' diyor. Başbakan'ın nerede yan gelip yattığını görüyorsun. Bizim gecemiz saatimiz, köşesinde yazı yazan o beyefendilerle aynı değil. Ölçsün biçsin bakalım, Başbakan kaç saat yatıyor, kendisi kaç saat yatıyor."

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber