Erdoğan: Artık hastane kapısından dönen olmayacak

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, sosyal güvenlik alanında hayata geçirilen reformla bir çağ kapatıp yeni bir çağ başlatmanın hesabı içinde olduklarını belirtirken; SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı kastederek "Ülkemizi bir kangrene dönüştüren bu kurumlardan kurtarıyoruz, kurtaracağız" dedi.

Erdoğan, sosyal güvenlik reformuyla 18 yaşın altındaki herkesin sağlık hizmetinden yararlanabileceğini belirterek, sağlıkta bundan sonra kapıdan dönme olayının yaşanmayacağını kaydetti.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, sosyal güvenlik sisteminde hayata geçirilen reformla bir çağ kapatıp yeni bir çağ başlatmanın hesabı içinde olduklarını belirtirken; SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı kastederek, "Ülkemizi bir kangrene dönüştüren bu kurumlardan kurtarıyoruz, kurtaracağız" dedi. Sosyal güvenlik reformuyla birlikte hayata geçirilen Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK'yı tek çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yeni hizmet binası Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Törene Erdoğan'ın yanı sıra Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile çok sayıda milletvekili ve sendikacı katıldı. Kurum başkanlığını vekaleten yürüten, ancak geçen hafta istifa eden Tuncay Teksöz törene katılmazken, kurum adına Kurum Başkan Vekili sıfatıyla Tahsin Güney bir konuşma yaptı.

GENEL SAĞLIK SİGORTASI: Genel sağlık sigortasının 2007 yılından itibaren kademeli olarak uygulamaya gireceğini anımsatan Erdoğan, Türkiye'deki herkesin ilk defa kamunun sağlık güvencesi altına gireceğini kaydetti. Erdoğan, 18 yaşın altında olanların, ebeveynlerinin sigortalı olup olmadığı şartına bakılmaksızın sağlık hizmetinden yaralanabileceğini vurguladı. Erdoğan, tüm vatandaşların sağlık hizmetinin devlet güvencesinin altında olacağını belirterek, "Sağlıkta kapıdan dönme olmayacak" dedi. Erdoğan, sosyal güvenlik sisteminde hayata geçirilen reformla bir çağ kapatıp yeni bir çağ başlatmanın hesabı içerisinde olduklarını, insanlara çağdaş standartlarda sosyal güvenlik hizmeti sunmayı amaçladıklarını kaydetti. Erdoğan, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı kastederek, "Ülkemizi bir kangrene dönüştüren bu kurumlardan kurtarıyoruz, kurtaracağız" diye konuştu

hüriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber